– Jeg gleder meg skikkelig masse, sier Agnete Båtnes Braaten (25).

1. august tar hun over som daglig leder på KultNett - det bare en måned etter hun fullførte sin bachelorgrad i kulturelt og kreativt entreprenørskap.

Vender hjem

Nordreisa-jenta forteller at hun takket ja til stillingen fordi det hørtes spennende ut, og fordi jobben i stor grad speiler nettopp det hun har studert.

I tillegg hadde hun veldig lyst å flytte tilbake til hjemkommunen, eller «Hjertebygda», som hun så fint sier det.

–  Det er åtte år siden jeg bodde der sist, så det blir fint å komme hjem og få bruke de erfaringene jeg har høstet de siste årene. Jeg gleder meg til å kunne gi noe tilbake til kulturlivet i bygda som formet meg til artisten jeg er i dag, sier hun.

– Jeg gleder meg også til å gå på de kjente, kjære stiene i fjellet, de har alltid gitt meg inspirasjon, legger hun til med et smil.

Fleksibel jobb

Jobben i KultNett er en 40 prosent-stilling, som i tillegg er veldig fleksibel. Dette passer henne helt perfekt, da det gir henne muligheten til å holde på med sin egen bedrift også, Ágy.

– At stillingen er så fleksibel, betyr at jeg fortsatt kan reise og ta med meg jobben på veien. Det var en viktig faktor for at jeg skulle takke ja.

25-åringen tror dessuten erfaringene hun har gjort seg i sin egen bedrift, vil være positive i hennes nye jobb.

– I Ágy har jeg vært både produktet og min egen sjef. Jeg har holdt på med booking og markedsføring, blant annet, og ikke minst med salg av kultur - som er det jeg skal gjøre i KultNett også.

Hun håper også hun kan være et friskt pust i en bedrift som allerede går bra.

– Jeg er ung, sulten og nysgjerrig, og kan kanskje komme med andre kvaliteter som igjen kan styrke teamet.

Ikke minst er hun takknemlig for muligheten hun har fått, og for at hun som nyutdannet får gå rett inn i en lederstilling.

– Det er utrolig kult at de tør å satse på en ung leder.

– Riktig retning

Båtnes Braaten har vært involvert i KultNett tidligere også - da som aktør. Hun har vært med i teaterstykket Manalaiset, kortfilmen Oktav, og på showcase i Tromsø.

– Jeg har fulgt dem helt fra starten - derfor er det ekstra stas å få bli en del av det igjen, sier hun.

– KultNett har utrolig mange spennende prosjekter og planer, og jeg gleder meg masse til å komme i gang. For meg er dette hundre prosent et steg i riktig retning, og forhåpentligvis er det også det for dem.

I forbindelse med studiene var Båtnes Braaten mye innom Halti - det som nå skal bli hennes arbeidsplass.

– Miljøet der ser ut til å være veldig bra, med så mange kule bedrifter under samme tak. Jeg hadde lyst å bli en del av det, og nå har KultNett gitt meg muligheten til det.

– Midt i blinken

Medeier i Kultnett, Inger Birkelund, er svært glad for at de har fått ansatt Agnete Båtnes Braaten.

Hun forklarer at tidligere daglig leder, Lise Brekmoe, ønsket å trekke seg tilbake fra lederoppgavene for å utvikle sin egen bedrift.

– Vi trengte noen som kunne ta over. Da vi fikk høre at Agnete var interessert i jobb her, var vi snare med å ta kontakt, sier Birkelund.

– Erfaringene og kompetansen hennes er midt i blinken for oss. Hun kan det man trenger å kunne i forhold til å skulle selge kultur; markedsføring, økonomi, og arrangement, sier Birkelund.

Arbeidsoppgavene skal gå ut på å markedsføre og selge KultNett-aktørene. KultNett har fått tilskudd fra Innovasjon Norge til å lage en ny nettside og markedsføringsportal.

Birkelund sier Båtnes Braaten også vil kunne tilføre bedriften mye som musiker.

– Jeg tenker at Agnete vil være positivt for nettverket, kanskje spesielt siden hun har en samisk profil som kan fylle ut kulturbildet med tanke på «tre stammers møte», som vi har her.