Mye tyder på at Balsfjord har fått besøk av ulv. Enn så lenge har ikke gråbein blitt observert personlig, men spor og avføring tyder på at kommunen har fått et sjeldent besøk.

Når iBalsfjord snakker på telefon med rovviltkontakt i Balsfjord, Jan Solli, er han til fots ute i felten for å lete etter spor av dyret.

– Ennå har vi ikke konklusjonen klar, men det kan se ut som om det er snakk om et stort hundedyr. Da dreier det seg om en rømt hund eller en ulv, forteller Solli.

– Tror det er ulv

Ifølge rovviltkontakt i Troms, Thomas Johansen, må man nok vente på eventuelle DNA-analyser av avføring før man kan si noe sikkert.

– Vi tror det er en ulv, men helt sikker er vi ikke siden det er så vanskelig å se forskjell på store hunder og ulv. Vi har jo tatt feil før, sier han.

Det var beboere i Øverli som tipset Statens Naturoppsyn om mistenkelige spor i området. Dermed var det bare en måte å finne ut av hva sporene skyldes; søk til fots.

Ulv på Heia?

Onsdag fulgte rovviltkontaktene Jan Solli og John Helge Steinnes hver sine sett med spor etter dyret. De nyeste sporene ledet mot Heia.

– Etter hvert får vi se om dyret har beveget seg mot Takelvdalen eller mot Sagelvvatn, forteller Solli.

Enn så lenge er dyret ikke i nærheten av boligbebyggelse, men oppsynet har håp om å få svar på akkurat dette i løpet av uken.

ulv Foto: nn