- Ambisjonene er å øke fra to til tre mandater. I så fall gjør vi et godt valg.

Partiets ordførerkandidat fikk mandag drahjelp av stortingsrepresentant Hans Fredrik Grøvan fra transport- og kommunikasjonskomiteen.

De besøkte blant annet bedrifter på Furuflaten og stod på stand på Lyngseidet. Infrastruktur var stikkordet.

Utfordringer

- Hovedsaken i samtalene på Furuflaten var Pollfjelltunnelen. Både ledere fra Cinderella Eco og Haplast la fram hvilke utfordringer tunnelen kan by på om vinteren. Det er nyttig at Grøvan blir kjent med realitetene, forteller Samuelsen.

For KrF i Lyngen er det primære kravet at tunnelen forlenges på Furuflaten-siden, slik at stengig på grunn av rasfare unngås.

- Samferdsel ble viet stor oppmerksomhet. Vi tok opp Fylkesvei 868 fra Lyngseidet til Oteren, men også øvrige fylkesveier i Lyngen.

Ingen kumulerte

Kristelig Folkeparti går til kommunevalget med ei liste uten kumulerte kandidater. Nils-Einar Samuelsen står øverst, med Peggy Halvorsen, Fritz Lund, Eirik Larsen og Irene Sørensen på de øverste plassene.

- Vår flaggsak er oppvekst, spesielt med tanke på skole og barnehage. Vi ønsker at det fødes flere barn. Det er de unge som er framtida.

Samuelsen understreker at KrF bygger sin politikk på kristne grunnverdier. Menneskeverdet er i sentrum.

- Vi prioriterer det enkelte menneskes uendelige og ukrenkelige verdi. Vi vektlegger tanken om nestekjærlighet og demokratriske prinsipper, understreker Nils-Einar Samuelsen.

Godt kirketilbud

Lokallaget vil i valgprogrammet sikre et godt kirketilbud til hele befolkningen og skjerme oppvekstsenteret på Furuflaten.

Lyngen KrF vil arbeide for god næringstilpasning ved å sikre arealer både på hav og land.

Lokallaget vil i kommunereformen jobbe for at Lyngen slås sammen med kommuner i Nord-Troms.