– Sommeren er høysesong for ulike former for veiarbeider på, ved og rundt norske veier. Grunnen til at det generelt er mindre trafikk i ferieukene og dermed enklere å gjøre nødvendig vei- og asfaltarbeid, forteller fungerende vegdirektør Bodil Rønning Dreyer i Statens vegvesen.

Ny kartløsning

I den nye tjenesten, har Vegvesenet over 450 webkamera som ligger inne - i tillegg til bomstasjoner, fergestrekninger og det meste annet i og langs veien.

– Nå kan du på enkel måte få oversikt over hvor og når det skjer veiarbeid, og hvor det eventuelt kan bli kø og forsinkelser. På vår nye kartløsning og ruteplanlegger Vegvesen Trafikk får du full oversikt over trafikkavvikling, vegarbeid og redusert fremkommelighet. Også planlagt kommende veiarbeid og trafikkreguleringer ligger inne, sier Dreyer.

Spar tid

Vegvesen trafikk inneholder også en ruteplanlegger, der du kan legge inn dine reisemål. Avstander, reisetider og aktuelle veimeldinger på strekningen kommer automatisk opp og gjøre det enkelt og oversiktlig å planlegge reiser.

- Ta deg tid til å sjekke Vegvesen Trafikk når du planlegger din neste bilreise. Det kan spare deg for uforutsett tidsbruk og irritasjoner når du først er på veien, sier Bodil Rønning Dreyer.

Her er Vegvesenets beste råd og tips for en sikker tur:

  • Kjør etter forholdene og aldri over fartsgrensen. Litt fortere er mye farligere enn du tror.

  • Del veien og ta hensyn til alle som bruker den.

  • Husk bilbelte!

  • Sørg for å være uthvilt før turen starter. Om du merker at du blir trøtt underveis, stopp og sov i 15 minutter.

  • Sjekk at bilen er i god teknisk stand før du reiser.

  • Pakk bilen riktig. Ingen løse gjenstander. Tunge ting nederst.

  • Planlegg reisen godt og beregn god tid. Respekter vegarbeid langs veien.