– Det var litt som forventet, medgir Birgit Paulsen.

Paulsen i Leonhard Seppalas venner har jobbet utrettelig for å få på plass en statue av Skjervøys polarhelt. Men det var så som så med drahjelp fra politikerne i onsdagens kommunestyre. Søknaden om 200.000 kroner til statuen fikk hun ingen løfter om.

– Nei, og for å være ærlig, så var det litt som forventet. Hadde det vært en bevissthet rundt dette temaet, så hadde man gjort noe for lenge siden, sier Birgit Paulsen.

Det manglet ikke på positive tilbakemeldinger fra politikerne til prosjektet, men foran budsjett- og økonomibehandlingen i desember ville ikke flertallet love statue-penger.

– Men klart; det hjelper litt at politikerne er positive og støtter ideen. Jeg jobber selv i helsevesenet og har forståelse for at politikerne må prioritere knallhardt, sier Paulsen, som fra talerstolen understreket at hun kom til å jobbe ufortrødent videre med saken uansett vedtak.

KUN MORALSK STØTTE: Birgit Paulsen i Leonhard Seppalas venner med utkastet til statuen av polarhelten fra Skjervøy i kommunestyret. Foto: Torbjørn O. Karlsen