I år går TV-aksjonen NRK 2017 til UNICEFs arbeid for å gi utdanning til barn rammet av konflikt og krig. TV-aksjonen skal gi utdanning til barn i Sør-Sudan, Syria, Pakistan, Mali og Colombia.

Torsdag i forrige uke ble den årlige kulturkvelden arrangert i Olderdalen, til inntekt for TV-aksjonen. Da var det allsang, konserter, loddsalg og salg av kaffe og kaker.

Liv Rundberg deltok sammen med Samisk sanggruppe på kulturkvelden, som ble arrangert av Kåfjord frivilligsentral. Hun forteller at mange mennesker møtte opp og at de fikk inn over 18.000 kroner fra loddsalg og auksjon.

– Det er en tradisjon i Kåfjord å arrangere en stor kulturkveld hvert år i forbindelse med TV-aksjonen. I tillegg til frivilligsentralen, hadde vi fått med oss en valgfag-gruppe fra Olderdalen skole. De gjorde en kjempegod innsats med salget under kvelden, sier hun.

Elevene har «Produksjon av varer og tjenester» som valgfag.

Sang på kurdisk

Varaordfører Ludvig Rognli var konferansier og ledet auksjonen.

– Han ledet kvelden og gjorde en kjempejobb!

Musikkgruppa Robaat holdt minikonsert sammen med Hogne og Halvard Rundberg. Kåfjordkoret, Jenny Dalvik og Bazari var også noen av dem som sto for musikken.

– Vi synes det var kjempekoselig at vi fikk en av våre bosatte flyktninger fra Syria, som er kurder, til å framføre sang på kurdisk. Det ble en kjempefin kveld!

Kultursenteret i Kåfjord leide ut lokalet sitt gratis, og flere bidro med gevinster.

– Vi er utrolige glade for at så mange deltok på kulturkvelden, sier Rundberg.

Til helga skal frivillige over hele Norge være bøssebærere.

– I Kåfjord vil vi gå rundt med bøsser, så da er det viktig at folk husker å ta ut kontanter eller har Vipps. Det er jo blitt så populært å vippse!

Manndalen skole

Torsdag denne uka ble det arrangert loppemarked og middag i Manndalen, noe som også har blitt en tradisjon.

– Hvert år trør Manndalen skole til for TV-aksjonen. De lager lapskaus og har loppemarked for å få inn penger. Jeg synes de er kjempeflinke, sier Rundberg.

ENGASJERT: Liv Rundberg håper mange vil bidra i TV-aksjonen. 8FOTO: ØRJAN BERTELSEN Foto: Ørjan Bertelsen