Den viser at selskapet har oppfylt kriteriene i den nasjonale miljøsertifiseringsordningen.

– Visit Lyngenfjord viser veien for hvordan man skal utvikle seg til å bli en bærekraftig bedrift, sier ordføreren Knut Jentoft, som stod for overrekkelsen.

At selskapet skulle bli et Miljøfyrtårn var en beslutning som ble gjort i forbindelse med at Lyngenfjord skal sertifiseres som et ”Bærekraftig Reisemål”, skriver Visit Lyngenfjord i pressemeldingen.

VIKTIG: Reiselivssjef Georg Sichelschmidt sier miljøhensyn er viktig for reiselivet.

Miljøfyrtårnordningen krever at man har oppfylt bransjevilkårene og gjennomført en miljøkartlegging av bedriften.

– For oss er det en viktig del av arbeidshverdagen å fokusere på miljøet og vi arbeider kontinuerlig med å forbedre gjennomføringen av avfallshåndtering, HMS og energibruk, sier prosjektleder Marie Kr. Angelsen.

Miljøhensyn viktig

Reiselivssjef i Visit Lyngenfjord, Georg Sichelschmidt, understreker at miljøhensyn er viktig for det framtidige reiselivet.

– Vår målsetning er å planlegge og tilrettelegge for at reiselivet ved Lyngenfjorden skal bli mer miljøvennlig og bærekraftig i framtiden og å bli et Miljøfyrtårn er en naturlig del av denne prosessen. Vi som destinasjonsselskap sertifiserer oss ikke bare av miljøhensyn, men det er en investering for det framtidige reiselivet i Lyngenfjord-regionen, avslutter han.