Under torsdagens kommunestyremøte vedtok politikerne i Nordreisa enstemmig en uttalelse til Statens Vegvesen handlingsprogram 2018-2023 som er sendt Troms fylkeskommune. Statens vegvesen (SVV) har utarbeidet forslag til handlingsplan etter stortingets behandling av Nasjonal transportplan (NTP). Forslaget er nå ute på høring til fylkeskommunene. Politikerne i Nordreisa trekker blant annet fram at de er skuffet over at det ikke planlegges oppstart av Kvænangsfjellet før 2020.

Kommunen har vært opptatt av å få en permanent utbedring av fjellovergangen, og reguleringsplanen for prosjektet ble ferdigstilt i 2016. «Nordreisa kommunestyre ber Troms fylkeskommune vektlegge tidligere start av prosjektet i sitt høringsinnspill.», heter det i uttalelsen.

Så for seg oppstart innen tre-fire år

Kommunen ber også fylket argumentere for tidligere oppstart av prosjektet med ny Storslett bru. Oppstart av dette prosjektet er i handlingsplanen foreslått til 2021. Kommunen viser til at SVV tidligere har vektlagt at det hastet med å fornye brua, kommunen så i fjor for seg ferdigstilling i løpet av tre til fire år.

– Skapt usikkerhet

Videre uttaler kommunen seg om strekningen Langslett-Olderdalen som er prioritert i andre halvdel av NTP.

– Men det er skapt usikkerhet om prosjektet fordi det kanskje ikke er økonomisk dekning for å oppfylle hele NTP. Nordreisa kommune vil poengtere at prosjektet er viktig, og ber fylkestinget nevne dette særskilt i sin høringsuttalelse til handlingsplanen.