Denne saken ble først publisert 13. juni 2022, men blir nå åpnet for alle som en del av Framtid i Nords julekalender.

I fjor tok Øystein Robertsen kone og barn med seg fra Tromsø og flyttet hjem til Skjervøy. Planen var et eget hus, og familien vurderte først å kjøpe et brukt hus og så renovere det.

– Ja, vi så på mulighetene for å kjøpe et hus for å pusse det opp. Men etter å ha snakket med folk som har gjort nettopp det, så fant vi ut at det blir omtrent like dyrt som å bygge selv. Spesielt med de boligprisene som er nå. Så da valgte vi å heller bygge nytt. Så slipper vi stresset med oppussing også. Jeg skal gjøre grunnarbeidet på tomta selv og så får jeg snekkere til å gjøre resten, sier Robertsen.

11 tomter

Han starter med byggingen til høsten og regner med å flytte inn i nytt hus i januar-februar. Robertsen jobber i familiebedriften Robertsen & Slotnes og man kan vel trygt si at det var en medvirkende årsak til at han hev seg rundt og ikke bare laget tomt til seg selv i Måseveien - men også fikset et nytt boligfelt i Hollendervika.

– Ja, det ble til at firmaet tok på seg jobben med resten av boligfeltet. I første omgang blir det 11 tomter i veien, sier Robertsen, som sier at arbeidet med tomtene starter nå.

Han sier at det allerede er tre stykker som har bestemt seg for å bygge.

– Det har vært bra trykk fra folk som har meldt seg som interesserte, så jeg har ståltro på at det skal bli bra. Det er stor etterspørsel etter hus på Skjervøy , sier Robertsen.

GOD PLASS: Boligfeltet blir bygd i forlengelsen av denne snuplassen i enden av Rypeveien i Hollendervika, på nedsiden av turstien opp til Stussnesfjellet. Foto: Kjetil M. Skog

God utsikt

Utsikten fra området i Hollendervika blir sannsynligvis å stå tidlig i salgsannonsene for boligprosjektet.

– Vi ser innover Simavågen og over til Meiland, Haukøya og Olderfjord. Og vi ser vel stort sett hele Reisa også og nesten innfarten inn til Skjervøy. Så det er solide sjøutsiktstomter, som også ligger nært både barnehage, butikk og turområde. I tillegg er det gode solforhold. Det er stort sett sol så lenge man er våken, sier Robertsen.

Ordfører Ørjan Albrigtsen er selvsagt strålende glad for alle som flytter til Skjervøy - spesielt barnefamilier med tilhørighet til kommunen. At de i tillegg får fart i etableringen av boligfelt er et ekstra pluss.

– Ja, jeg er utrolig glad for at entreprenører tar ansvar på denne måten. I dette tilfellet har kommunen regulert et område til boliger, og så kommer lokale entreprenører inn og tar seg av utbyggingen av boligfeltet, sier Albrigtsen.

Bekvem

Han sier at selv om det er andre tomtemuligheter på Skjervøy også, så er det viktig med et variert tilbud.

– Det koster mye å bygge hus og de fleste bygger ikke så mange ganger. Da er det veldig viktig at folk har noen alternativer å velge blant. Folk må være bekvem med den tomta de velger, og da er det bra at man har flere alternativer. Og her i Måseveien blir det jo noen fantastiske tomter, sier Albrigtsen.

– Men kommunen baserer seg vel ikke utelukkende på at folk som flytter hjem lager sine egne boligfelt, slik som Øystein Robertsen har gjort?

– Hehe. Nei, det er spesielt at man er såpass initiativrik. Men det er utrolig bra, og vi er glade for det. Det er snakk om unge folk i etableringsfasen, og det er slik vi jobber for å til kommunen, sier Albrigtsen.