Erlend Pedersen (21) gjør mest sannsynlig comeback for moderklubben Skjervøy lørdag 5. august hjemme mot Sortland. Oppholdet i Alta IF går mot slutten.

Kantspilleren leverte to strålende sesonger i Skjervøy-drakta i 2013 og 2014, der han scoret henholdsvis 17 og 13 mål. I tillegg bidro han med mange målgivende pasninger. Det gikk ikke Alta IF-ledelsen hus forbi, som fikk lokket Erlend Pedersen nordover foran 2015-sesongen.

Lite spilletid

Den allsidige 21-åringen, som har blitt brukt både på kantene, sentralt på midtbanen og som back, har imidlertid slitt med å spille seg til fast plass på A-laget. Han fikk mange muligheter den første sesongen, men i 2016 ble det bare seks kamper - alle som innbytter. I år står han oppført med ett innhopp borte mot Brumunddal i slutten av mai.

– Erlend har bestemt seg for å spille for moderklubben Skjervøy ut sesongen, og det har vi gått med på. Vi ønsker å holde på han et par uker til for å være sikker på at vi har kontroll over egen situasjon. Men alt tyder på at bortekampen mot Follo lørdag 29. juli blir hans siste i Alta IF-trøya, forteller Rune Repvik.

Viktig bidragsyter

– Han er en utrolig lojal og flott fyr som alltid gir hundre prosent både på trening og i kamp, og han vil bli savnet av hele gruppa. Det er en spiller som vi i trenerteamet verdsetter høyt. Dessverre har Erlend ikke klart å ta de nødvendige stegene som kreves for å spille fast på dette nivået, og derfor ikke fått så mange kamper i gult og blått.

- Men han har vært en solid bidragsyter for denne klubben. Det synes jeg er viktig å få frem. Jeg er glad for at jeg har fått muligheten til å jobbe med han, sier Alta IF-sjefen til Altaposten.

Klar om et par uker

I stedet for A-lagsspill har Pedersen blitt brukt flittig på rekruttlaget, der han i fjor hjalp de til «opprykk» slik at klubbens unge spillere fikk sjansen på et høyere nivå. I år har det blitt syv matcher for B-laget.

21-åringens moderklubb Skjervøy spiller i likhet med Alta 2 i Norsk Tipping-ligaen avdeling 6, og begge lag er under nedrykksstreken. Skjervøy ligger helt sist.– Vi har forståelse for at Erlend har lyst til å hjelpe moderklubben. Han vil være spilleklar for dem om et par uker, sier Repvik.