Søndag gikk fristen for å uttale seg til forslaget for ny kommuneplan i Lyngen uten. Det er samfunnsdelen som er tema, og Miljøpartiet de Grønne er ikke videre imponert over miljlprofilen.

- Det er utrolig at kommunen mangler strategier for vår tids største utfordringer, sier David Skirnisson, talsperson for De Grønne i Lyngen.

- Vi mener det er helt naturlig at planen inneholder strategier i forhold til miljø og klima. Lyngen burde bli en klimanøytral kommune, med høyt fokus på miljøtiltak som bevarer Lyngen for framtidige generasjoner.

Opptar mange

Listetoppene til partiet, mener de kommende årene vil være svært viktig.

– Dette er ikke bare noe som opptar oss. I følge TNS gallups klimabarometer for 2015 er klima er nå den viktigste saken for alle partienes velgere, med unntak av Høyre og Frp. Totalt sett kommer klimasaken på plass nummer to. Stadig flere svarer også at de har merket konsekvensene av klimaendringene. Fra elleve prosent i 2010 til 31 prosent i 2015. Sånn sett er dokumentet i utakt med befolkningen og lite framtidsrettet, sier Skirnisson.

Nå håper han, og partifellene, at man gjennom innspillene kan justere profilen.

– Vårt mål er er å få et miljøfundament i planen som knytter fragmenterte saker sammen til en helhetlig politikk.

Klimaflyktninger

Han har også andre punkter han ønsker å få endret i samfunnsplanen for Lyngen kommune.

–  Vi ser foreksempel at kommuneplanen mangler perspektiv på klimaflyktninger. De Grønne legger tydelig vekt på barn og unge og vil løfte fra natur som identitetsbærer. Lokal identitet er også i stor grad knyttet til opplevelse av natur og nærmiljø, og det er viktig å få dette med framover. Vi har et unikt landskap, derfor må strategien inneholde læring og lek i fri natur, samt forvaltingen av denne for framtiden, sier David Skirnisson.