Torsdag ble det kjent at Arthur Tørfoss (59) har trukket seg som ordførerkandidat i Nordreisa FrP. Årsaken er at han pendler mye og er ofte bortreist fra hjemkommunen.

Anne Kirstin Korsfur (52) er utpekt som partiets nye ordførerkandidat. Hun står på andreplass på valglisten foran kommunevalget og sier til Framtid i Nord at hun ser på dette som en spennende oppgave.

- Nordreisa er en flott kommune, men vi har noen utfordringer. Jeg mener det er viktig å fremme kommunen og sette Nordreisa på kartet, sier Korsfur.

Politisk engasjert

Korsfur er oppvokst i Moss. Hun flyttet til Nordreisa i 1996 og høsten 2014 ble hun leder i Nordreisa FrP.

- Jeg har alltid vært politisk engasjert, og i fjor høst ble jeg leder i Nordreisa FrP. Det jeg brenner for har mest samsvar med Fremskrittspartiet sitt partiprogram, derfor ble FrP mitt parti, sier hun.

Korsfur har tidligere jobbet i Statens vegvesen i flere år. I tillegg har hun jobbet som elevassistent og helsearbeider i eldreomsorgen. I dag driver hun Henriksen Gjestestue i Sørkjosen sammen med hennes mann. De overtok gjestestuen i 1999.

- Fakta og åpenhet

Det første Korsfur ønsker å gjøre dersom hun blir ordfører er å få oversikt over kommuneøkonomien.

- Vi må få kontroll på kommuneøkonomien. Hvordan er egentlig det økonomiske bildet i kommunen? Det har vi i Nordreisa FrP etterlyst. Innbyggerne må få vite hvordan det egentlig står til. Dersom vi fortsetter som i dag går det galt, sier hun.

- Det er viktig med fakta og åpenhet om kommuneøkonomien. Vi i Nordreisa FrP ønsker å si ifra til innbyggerne, men vi må først se på de totale utfordringene og vite hva som er fakta, legger hun til.

- Se hver enkelt

De viktigste sakene for Korsfur etter kommuneøkonomien er helsetilbudet og å sette Nordreisa på kartet.

- Jeg mener det er veldig viktig å ivareta tilbudene til svake grupper som faller utenfor fellesskapet. Det er også viktig å styrke ruspsykiatrien i kommunen – alle har noen de kjenner som sliter med rus. Det handler om å se hvert enkelt menneske.

I tillegg er eldreomsorg er en veldig viktig sak for Korsfur innenfor helsetilbudet i Nordreisa.

- Jeg har jobbet på eldrehjem og vet hvor viktig det er med et godt tilbud til eldre. Og jeg vil også ha det godt når jeg blir gammel, flirer Korsfur.

Reiselivet er voksende flere steder i Nordreisa.

- Vi må sette Nordreisa på kartet generelt, men kanskje spesielt innenfor reiseliv. Vi har mange sterke ressurser i kommunen, for eksempel har Thybo-tvillingene gjort en fantastisk jobb for å fremme Nordreisa. Min oppgave er å sette fokus på alle de gode ressursene vi har i kommunen, sier Korsfur.

Kommunesammenslåing

Korsfur vil ikke legge skjul på at hun er svært positiv til kommunesammenslåing.

- Jeg tror kommunene står mye sterkere samlet – både innenfor fagmiljø og reiseliv. Tenk hvor flott det hadde vært om vi kunne markedsføre hele regionen sammen? Vi må innse at vi bor i distriktet, og derfor har større muligheter dersom vi står samlet, sier hun.

- Jeg er åpen for sammenslåing med alle kommunene vi har rundt oss, og det hadde vært flott om alle kommunene i Nord-Troms ble en kommune samlet, sier Korsfur til Framtid i Nord.

- Hva vil du gjøre for å profilere deg selv som ordførerkandidat?

- Under valgkampen skal jeg være synlig og delta aktivt i debatter. Jeg skal få fram hva Nordreisa FrP mener, og ikke minst oppfordre alle til å bruke stemmeretten sin.

Setter pris på Arthur og styret

- Arthur har bred kunnskap og erfaring i politikken. Han skal fortsatt være med oss i Nordreisa FrP, og vi har forståelse for at trekker seg siden han er mye bortreist fra kommunen. Jeg setter utrolig pris på rådene og veiledninga jeg har fått, og fremdeles får, fra et samlet og sterkt styre i Nordreisa FrP, avslutter Korsfur.