I år som tidligere år er fotballglede i fokus når den første ballen begynner å trille, fredag i Burfjord. Verddeturneringen har blitt arrangert siden 2003, og arrangeres også i år.

Turneringen samler fotballspillere og andre, hvor de fleste kommer fra Nordreisa, Kvænangen, Skjervøy og Vest-Finnmark.

90 kamper

–  Vi ser at mange allerede er på banen og trener til turneringen. Folk gleder seg, og det gjør vi også, det er jo årets høydepunkt, sier Anne Berit Bæhr i arrangørstaben.

Det blir rundt 90 kamper i årets turnering, en liten nedgang fra tidligere år. I følge Bæhr er det flere som har meldt at de er skadet. Planleggingen er likevel i rute:

– Kampoppsettet er klart og finnes på nettet. Gjennom appen Profiksio, finner man de opplysninger man trenger om tid og sted, tipser Bæhr.

Årets trekkplaster

Gjesten under turneringsfesten lørdag er noe spesiell. Verddelaget kan nemlig skilte med DJen Vegard th Olsen, alias Short Cut, som skal stå for musikken.

Short Cut er kjent fra TV som programleder for musikkprogrammet VG-lista Topp 20. Han vil spille det beste av dagens VG-liste Topp 20 og selvfølgelig også 90-talls låter.

– Det blir topp stemning, lover Bæhr.

Lik stil

Arrangørene i Verddelaget har ikke sett noen grunn til å endre på arrangementet. Det kjøres derfor i lik stil som tidligere.

–  Turneringen fungerer bra som den er i dag. Vi kunne gjerne ha utvidet arrangementet, men da måtte vi ha vært flere lag og foreninger som samarbeider om dette, mener Bæhr.

Fredag er det Verddequiz og fotballkamper, lørdagsettermiddag går finalekampene, og på kveldstid er det duket for turneringsfest. I tillegg er det barneturnering på søndagen.

– Som vanlig holder salgsboder stand, og vi kjører på med aktiviteter for ungene. Det blir satt opp hoppeslott og arrangert lassokasting, også er det selvfølgelig kiosksalg.

KOMMER: Short Cut står for musikken under lørdagens fest. Foto: Pressefoto
KLAR: Anne Berit Bæhr og resten av staben er klare for årets Verdde. Bildet tatt i en annen sammenheng. Foto: Isabell Haug