Lyngen lennsmannskontor har over en lengre periode fått flere meldinger om uforsvarlig og stygg kjøring ved det tidligere Rema-bygget i sentrum av Lyngseidet.

– Vi har lite konkret og gå etter, men det snakkes og folk er bekymret for at det kan skje noe, sier politiførstebetjent ved kontoret, Ingvild Koht Furnes.

Senest onsdag denne uken fikk hun nok en bekymringsmelding. Politiet valgte da å patruljere området.

– Det er tydelige spor etter brekksleng, samt andre spor i både grusen og asfalten. I det vi ruller ut varsles det, så det er blitt en ukultur på det, sier hun.

Les også: – Trusler på nett er svært alvorlig

–Si ifra

Nå oppfordrer hun de som ser eller vet noe om å ta kontakt med politiet.

– Selvfølgelig, hvis vi med dette også treffer noen som føler seg truffet, så ber jeg dem om å tenke seg ekstra godt om neste gang. Vi er ikke ute etter å ta noen, vi vil bare ikke at det skal skje noen uhell, sier hun.

Vil være synlig

Selv om politiet nå går ut med en oppfordring både til publikum og rånere, forteller Furnes at de ikke vil stoppe å selv ta turen innom.

- Vi vet om området, at det eksisterer et problem der, og vi kommer til å fortsette å patruljere. Det er mange myke trafikanter i området, ikke bare på kaia, men også langs hele strekningen opp mot Coop, hvor vi vet at det også blir kjørt stygt.

Furnes opplyser om at ingen sålangt har blitt kontaktet av politiet eller anmeldt i saken.

Les også: Flere voldsepisoder i Nord-Troms

POLITIFØRSTEBETJENT: Ingvild Koht Furnes. Foto: Arkiv.