De tre venninnene Linnea Marie Båtvik (9), Sunniva Helen Tanberg (9) og Victoria Sartenaer (9) kommer alle fra forskjellige steder i landet, men på grunn av felles tilknytning til Manndalen, så har alle tre funnet hverandre under årets festival. Barnefestivalen på Riddu Riđđu er kjent for å være et samlingspunkt for hele familien, med et bredt utvalg av aktiviteter utendørs med tilknytning til forskjellige kulturer.

- Det er kjempegøy å være her, og det er godt å få en pause fra tv og mobiltelefon. Skikkelig deilig å få være ute, spesielt når det er så mye forskjellig vi kan gjøre, sier Linnea.

Sommerferiens høydepunkt

Jentene skryter av at det er mange aktiviteter som er tilpasset barn, og det er ingen tvil om at festivalen er et av høydepunktene i sommerferien. De er alle tre enige i at barnefestivalen tilbyr et bredt program som passer til omtrent alle, og en felles favoritt er ridning, maling av nyttårsmasker og hamring på tørrfisk.

- Vi har også sett flere folk med forskjellige folkedrakter, som for eksempel urfolkene fra Alaska. Det er gøy å lære om ting man ellers ikke har peiling på, sier Victoria.

Gleder seg til å møte dronningen

Det er ikke ofte at Kongeskipet tar turen til Manndalen, og jentene er veldig spente på å se hvordan skipet og Dronningen ser ut i virkeligheten.

- Vi gleder oss skikkelig til å se både kongeskipet og selveste Dronningen. Ingen av oss har sett henne før.

Fra Asia til Riddu Riđđu

I siida-området finner vi Julya Chizhik (56) og Rosvgbu Svetlana (59) som har reist helt fra Amur for å delta på årets Riddu Riđđu festival. Amur ligger i det østlige Russland, på grensen til Kina og Japan, og er hjemstedet til «The people of Ulechi». Stammen består av cirka 2000 personer.

VISER STOLT FRAM FOLKEDRAKTEN: Julya Chizhik og Rosvgbu Svetlana viser stolt fram deres personlige folkedrakter. – Det er tradisjon å sy beltet til drakten selv, og dekorasjonen kan variere.

- Under årets festival skal vi ha blant annet workshops hvor vi lærer publikum å sy sine egne, personlige belter. Vi ønsker jo også å fortelle og lære folk om vår kultur, sier Rosvgbu Svetlana.