Motorklubben tar høyde for at over 70 kjørere stiller på startstreken.

De to første rundene gikk tidlig i juni av stabelen i Lakselv og Alta. De tre siste rundene kjøres i Vardø, Vadsø og Kirkenes.

Nordreisa MK er med på å prege NNM, og har kjørere i nesten samtlige klasser.

Slik vurderer Tormod Wahlmann i Nordreisa MK de ulike klassene:

MX 5-8 år: Mats Andre Fyhn debuterer lørdag i den minste klassen på hjemmebane.

MX Damer: Gledelig at det kommer mange nye kjørere til. Dameklassen teller foreløpig sju kjørere. Tonje Wahlmann har hatt en litt trøblete sesong med brudd i hånda, hvor gips ble fjernet fire dager før første konkurranse. Hun vant i Lakselv, men måtte bryte i Alta med kramper i ryggen. Hun satser lørdag å ta klasseseieren hjem.

MX ungdom: Nordreisa MK stiller med Mats Pedersen, Nathaniel E. Olsen og Joakim N. Olaisen. De to førstnevnte har kapasitet til å kjempe om en plass på pallen. Joakim er en av favorittene etter på ha vunnet de to første rundene. I denne klassen kan vi forvente tette og jevne fighter, hvor det ikke spares på noe.

MX2: Espen Flatvoll har tatt store steg i sommer og leder NNM. Reisaværingen kjempet i Kiruna helt i toppen med de svenske kjørerne til pollenallergien toppet han. Espen satser lørdag å trygge ledelsen i NNM, men både Gøran Lissner (Vadsø) og Njål Digre (Alta) har nok planer om å gjøre sitt ytterste for å stoppe seiersrekka til Espen.

MX1: I den største klassen bruker Kristoffer Hom primært motocross som oppladning foran vintersesongen i USA. Han har bra fart på sin nye sykkel og vant NNM-runden i Alta, og ønsker å gjenta prestasjonen i Kjellerskogen.

Liten oppgang

Nordreisa MK merker i sommer en liten oppgang av kjørere etter at det lenge har stått stille lenge. Flere har lyst til å prøve seg på MX.

– Klubben har kjøpt inn en liten MX-sykkel, som passer for nybegynnere fra 5-10 år. Vi har hver onsdag hatt treninger for nybegynnere, forteller Tormod Wahlmann.