Balsfjordhallen sto i full fyr søndag kveld. Den huset idrettshall, svømmehall, samfunnshus og klubbhus i Storsteinnes. I tillegg ble den brukt av skoleklasser, i påvente av at nyskolen som er bygget like ved skulle bli klar.

Musikklærer Ketil Stokkan, kjent fra bandet Zoo, underviste i hallen. Nå er både klasserommet og musikkutstyr gått opp i røyk. En del av det var hans personlige, og Stokkan regner med at utstyr for rundt 200.000 kroner gikk tapt i brannen.

- Jeg er vel den enkeltpersonen som har lidd det største tapet, men dette handler om mer enn det. Det er et berikende idrettsmiljø som virkelig får unngjelde, sammen kulturskolen i Balsfjord som er helt fabelaktig bra, sier Stokkan.

Med klump i halsen gjør han seg klar til å møte foreldre og elever mandag ettermiddag på rådhuset i kommunen.

- Vi skulle lage skolemusikal, men nå er alt av instrumenter borte, scenen er borte og klasserommet er borte. Det er med tungt sinn jeg sitter her nå. Dette er en katastrofe for bygda, sier læreren og legger litt etter til:

- Akkurat nå har jeg ikke lyst til å være musikklærer lenger. Jeg er helt tom.

Uviss brannårsak

Mandag morgen var det bare en ruinhaug igjen av Balsfjordhallen. Politiet vil etterforske brannårsaken, men har oppgitt at de ikke mistenker at brannen er påsatt.

Se video av brannen. (framtidinord.no)

Stokkan var selv oppe ved branntomta mens flammene herjet, han håpet å få reddet ut noe av utstyret. Der fikk han et kontant nei av de ansvarlige på stedet.

- Jeg spurte om jeg kunne ta ut noe fra samfunnshuset, men var ikke en gang ferdig med setningen før taket på idrettshallen falt ned. Jeg hadde ikke en sjanse til å få ut noe, forteller han og legger til at han fikk en ekkel følelse av déjà vu. Midt på 80-tallet mistet han også instrumenter for nærmere 600.000 kroner i en bilbrann.

Må stå sammen

Samtidig påpeker musikeren som har inntatt lærerlivet at det ikke er hans personlige tap som er viktig. Det betyr langt mer at elever i 8. og 10. klasse har mistet alle sine skolebøker, inkludert notater de har samlet gjennom hele ungdomsskolen.

Idrettslaget har også mistet alt utstyr, svømmehallen sto nettopp klar etter oppussing, og ungdomsklubben hadde nylig kjøpt seg nytt musikkanlegg.

- Idrettshallen må tilbake og vi ha en scene, sier Stokkan.

- Det er bare å bite tennene sammen. Jeg håper at dette leder til at hele bygda står samlet om å finne en løsning som er til felles beste. Nå trenger vi å samles i flokk slik at fugl fønix bokstavelig talt kan reises av sin aske.