På den nye driftsbygningen i Fjellbygda i Balsfjord kan kyrne få sine egne erotiske opplevelser.

- Vi har laget en ordning hvor alle bøndene går turnus om sommeren. 100 kyr skal melkes daglig, og en fabrikkmodell ble laget. 16 melkemaskiner kjøres samtidig. En driftsbygning er laget. Kyrne går inn på den ene siden og jages ut på den andre. Og når de komme ut blir de møtt av bilder fra parringsakten. Det pirrer, forteller bøndene i Fjellbygda.

Ku-erotikken har bidratt til å folketallet har økt i fjellbygda. Det er ikke en eneste ledig plass i barnehagen, det er heller ikke plass til flere unger på skolen og ungdom som før bodde i Tromsø, har flyttet hjem og er blitt bønder.

Og kanskje kan bygda smykke seg med å ha de kåteste kyrne i nord – takket være ku-porno-maleriene på fjøsveggen i Fjellbygda.

- Det var pussig å observere kyrne. De gikk bort til veggmaleriene, snuste og kikket på de malte bildene. Men de fant nok ut at det ikke var mulig å få kontakt, sier bonde Øyvind Buvang.

På våningsbygningen kan Stein Mosli også se på erotiske bilder med appell til kyr. Foto: Yngve Nilssen
En ny og effektiv driftsbygning gjør melking av 100 kyr om dagen mulig, sier Leif Heiro og Øyvind Buvang (t.h.). Foto: Yngve Nilssen
Stein Mosli har bestemt seg for å flytte fra Tromsø til Fjellbygda i Balsfjord. Foto: Yngve Nilssen