11. september er det kommunevalg og nesten 700 kandidater kjemper om velgernes gunst i våre seks kommuner Storfjord, Kåfjord, Lyngen, Nordreisa, Skjervøy og Kvænangen. Vi i Framtid i Nord skal i tiden fram til valget presentere førstekandidatene til de ulike lokalpartiene, slik at velgerne kan bli mer kjent med de som ønsker å bli ordførere i din kommune.

Navn:  Gunbjørg Nygård Melkiorsen

Alder: 49 år

Parti:  Industri- og Næringspartiet

Kommune:  Nordreisa

Bosted:  Svartfoss, Storslett

Sivil status:  Gift og har 4 barn i alderen 12 til 26

Hvilken enkeltsak vil du love å jobbe for de neste fire årene? Sonjatun – Det er stort behov for å renovere og bygge ett nytt tilbygg, slik at vi får utvidet sykehjemmet og inkludert serviceboliger i nær tilknytting til hjemmehjelpstjenesten og et dagtilbud for eldre som legger til rette for sosialt samvær og tilrettelagte aktiviteter.

Hvor mange representanter får partiet ditt inn i kommunestyret?  Vi stiller til valg for første gang i Nordreisa, men har stor tro på at flere enn oss ønsker en endring i politisk styre, og tror vi kan gjøre et godt valg. Akkurat hvor mange det blir er vanskelig å si, men vi får mange positive tilbakemeldinger og har troa på et godt valg.

Hvem fra din kommune hadde fortjent en egen statue? Det er mange som virkelig gjør en stor innsats for Nordreisa samfunnet, synes alle burde få heder og ære. Men skal jeg velge noen så  synes jeg de som ivaretar kunnskapen om bygging av elvebåt, jobber iherdig for elva og villaksen, og ikke minst en uendelig stor innsats for kvensk kultur og etablering av Kvääniteatteri fortjener en staute hver. Så da ville jeg gitt Ottar Remmen, Odd Rudberg og Inger Birkelund hver sin velfortjent statue for iherdig og utrettelig innsats!

Favorittnettsted? Er en nyhetsleser så vg.no, nordlys.no og framtidinord.no er de mest brukte.

Topper, fjæra eller skogen? Fjæra om sommeren og fjellet om vinteren.

Er ordførerlønna i kommunen god nok? For å være ærlig så har jeg ingen ide om hva ordførerlønnen er. Jeg har en godt betalt jobb per i dag så kan ikke si at lønn er driveren for å stille som ordførerkandidat.

Troms, Troms og Finnmark eller ingen fylkeskommune i det hele tatt? I utgangspunktet mente jeg at sammenslåing av et så stort geografisk område var feil, men når det først var utført ble det like meningsløst å separere igjen. Ingen fylkeskommune vet jeg ikke om er en god løsning, men å redusere på byråkratiet tror jeg kunne vært en fordel

Hva er du mest stolt av i din kommune? Den frivillige innsatsen fra alle lag og organisasjoner, som sammen er bærer av Nordreisa-kulturen

Hvilken politiker i kommunen ville du gjerne hatt i ditt eget parti? Det  er flere dyktige politikere som jeg gjerne skulle sett i eget parti, men fra hva jeg har sett i inneværende periode synes jeg Siv Elin Hansen fra SV har vist fornuftige og gjennomtenkte argumenter fra talerstolen i kommunestyret.

Gass, kull, strøm eller komfyren? Ved. Vi bruker bålpanna både til varme, kos og grilling

Talerstolen eller bakrommet? Talerstolen, men ønsker å være i mye mer dialog med befolkningen i forkant. De som blir berørt av beslutningene må få være en del av dialogen før vi kommer til talerstolen, det er for sent når det kun er formaliteten i et vedtak som gjenstår.

Hva er Nord-Troms’ beste turistattraksjon? Nord-Troms kan by på alt fra fjord, hav, vidde, elv og fossestryk, så å velge ett er vanskelig, men lite som slår elvebåt på Reisaelva om sommeren

Syv grader og masse mygg, tåke og regn hele sommeren: Hvor langt sørover vil du flytte da? Svartfoss er langt nok sør og vi kan leve lenge på den sommeren som har vært i Troms i år

Bensinskam eller rekkeviddeangst? Eier ikke skam, kjører fossilt og det skal mye til før jeg tør stole på elbil vinterstid i snøstorm og minus 30.

Hvem får grasrotandelen din? Nordreisa Motorklubb

Din egen lille favorittplass i Nord-Troms? Å sitte på et svaberg på Fallan i Straumfjorden.

Hva er det første du gjør hvis du blir ordfører? Bretter opp ermene for å få til en praktisk god løsning for Sonjatun, tilrettelegge industriområder og få på plass et badeanlegg så kommunen kan gi lovpålagt svømmeundervisning i et basseng som ikke er stengt halve året grunnet mangel på slitedeler.

Hvis penger ikke er et tema: Hvor legger du ferien da? I en seilbåt i Karibien eller kanskje Kroatia, men akkurat nå er det seilas til Shetland som er under planlegging

Artigfakta: Én ting folk flest ikke vet om deg? Jeg er en veldig allsidig og litt utradisjonell person, så mange blir overrasket når de etter hvert oppdager mine mange sider. Men skal jeg nevne en ting som jeg ser på som litt morsomt i dag, så må det være at jeg allerede i en alder av 14 reagerte sterkt på det som jeg oppfattet som urettferdighet. Så når de kommende konfirmantene ble irettesatt av en eldre kirkegjenger fordi flere av de jeg var med tok nattverd, så var jeg ikke verre på det enn at jeg sendte et leserinnlegg til lokalavisen der jeg bodde. Det resulterte i fremsideoppslag der jeg protesterte på, som mannen min sier i dag, at jeg ikke fikk altervin. Vel det var kanskje ikke helt slik det var, men er nå litt morsomt å se tilbake på!