Det var mannskapet på hvitfisk- og reketråleren MS Kongsfjord som fisket opp liket i forbindelse med reketråling sent fredag kveld.

Dette får iTromsø opplyst av daglig leder i Lerøy Havfiske, Eldar Farstad.

– Jeg fikk varsel mellom klokken 23 og 24 i går, sier Farstad, som forteller at båten eies av Båtsfjord havfiske i Finnmark, som igjen eies av Lerøy.

Politiet bekrefter at fartøyet fikk et lik i trålen.

– Det er flere savnede personer i området, men det er flere nautiske mil til havs og et stort havområde, så det er grenser som krysses her, sier operasjonsleder Rune Nilsen ved Troms politidistrikt til VG.

Operasjonslederen kan ikke oppgi et konkret antall savnede personer.

– Ubehagelig

MS Kongsfjord befant seg på det såkalte «Hopendypet», ved øya Hopen, langt nord i Barentshavet, da dette skjedde.

Politi og Hovedredningssentralen i Nord-Norge ble varslet, og båten med et mannskap på 20 satte umiddelbart kursen for Hammerfest, hvor de antas å ankomme natt til søndag.

– Hvordan opplevdes dette for mannskapet?

– Det er jo selvfølgelig en ubehagelig opplevelse, sier Farstad, som forteller at politiet vil ta hånd om den døde personen når båten ankommer Hammerfest.

Politiet tar over

– Det blir antakelig Troms politidistrikt som skal etterforske dette videre – men det blir ikke gjort noe mer før på mandag, sier operasjonslederen, som ikke har flere opplysninger om likfunnet.

Det er ikke fastslått ID på vedkommende.

Den rette, oransje streken viser at MS Kongsfjord har satt kursen mot Hammerfest, hvor politiet vil ta hånd om liket som ble funnet under reketråling sent fredag kveld. Foto: NAIS / Kystverket