Blant vinnerne er Oteren barnehage i Storfjord kommune. Men dette er ikke første gang barnehagen har sortert seg til 10.000 kroner - det gjorde den nemlig også tidligere i år.

– Returkartonglotteriet er sannsynligvis det eneste lotteriet i Norge som bare har vinnere. Det koster ingenting å delta, oppmerksomheten rundt konkurransen er positiv for gjenvinningsbransjen og miljøet tjener på hver ekstra drikkekartong som kildesorteres, sier Jaana Røine, administrerende direktør i Grønt Punkt Norge.

Hittil i år har tre personer og institusjoner fra Troms vunnet 10 000 kroner hver i Returkartonglotteriet; Oteren barnehage i Storfjord, enn mann fra Tromsø og en mann fra Harstad.

Stort lokalt engasjement

For å delta i Returkartonglotteriet må du skylle, brette og stappe seks drikkekartonger inn i en sjuende kartong, slik at du får en kartongkubbe, opplyser Grønt Punkt Norge i en pressemelding. Når du har gjort dette, må du hive kartongen i korrekt sorteringspose. Du må selvfølgelig også huske å skrive navn og telefonnummer på kubben til deg selv, eller en person eller organisasjon du synes fortjener å vinne.

– Selv om de fleste skriver sitt eget navn, er det også mange som leverer inn kubber på vegne av andre. Jeg synes det er en fin måte å vise engasjement og støtte på, uansett om du fører opp den lokale barnehagen, skolen, korpset, idrettslaget eller et annet godt formål. Dette er penger som kommer godt med de fleste steder, sier hun.

Grønt Punkt Norge står bak lotteriet som har eksistert siden 1997. Det deles hvert år 120 premier på til sammen 1,6 millioner kroner. Kubbene trekkes på over 85 forskjellige steder i hele landet, og de lokale vinnerne mottar 10.000 kroner. Hvert kvartal trekkes også en hovedpris på hele 100.000 kroner.