Jorunn Granberg var én av mange som hadde møtt opp da klasse 10 C ved Storslett ungdomsskole arrangerte loppemarked i gymsalen på skolen lørdag.

Skoleelevene samler inn penger til skoletur til Tallinn til våren og Granberg og Erna Synnøve Isaksen kom helt fra Skjervøy for å finne lopper på Storslett.

Julenisser og bøker

- Jeg har vel mer eller mindre svart belte i loppemarked. Så da kjører jeg gjerne hit. Det er en fin tur, sier Granberg.

Og turen var slett ikke forgjeves.

- Neida, jeg har funnet puter, julenisser og klær, sier Granberg.

Isaksen hadde på sin side funnet kokebok, en bluse og litt annet. Total prislapp for handelen for de to kom på 80 kroner.

- En billig handletur, ja, slår Granberg og Isaksen fast.

Åre-interessert

For andre er det først og fremst det sosiale som er viktigst. Jan Jakobsen hadde kjøpt et solid antall årer og stakk sammen med samboer Gulbrandsen av gårde med mer enn én premie.

- Jeg kommer mest for åresalg og kakene, mens damene er mer interessert i loppene, sier Jakobsen.

Han syns det er trivelig å møte folk og samtidig støtte en god sak. Han har et barnebarn som går i klassen som samler inn.

- Det er flott å kunne støtte dem i arbeidet med å få penger til klasseturen, sier Jakobsen, mens han sjekker årene for nye premier.

Siste arrangement

Karine Ringstad Moen (15) og Kima Olsen (15) satt i kassa og tok betaling fra de mange loppemarkedkundene lørdag.

- Vi har gjort mange forskjellige ting for å få inn penger. Vi har bakt kaker, holdt loppemarked og julemesse og solgt vafler på Gammen. Men dette loppemarkedet er det siste tiltaket vi gjør før turen, sier Kima og Karine.

- Vi får nok inn et femsifret beløp på dette loppemarkedet. Og det er vi godt fornøyd med, sier forelder og loppemarkedarrangør Hanne Fjellstad.

ÅRER OG LOPPER: Jan Jakobsen og samboer Elsa Gulbrandsen satser tungt på åresalget på loppemarkedet i helga. Foto: Torbjørn O. Karlsen
MYE FOLK: Loppemarkedet lørdag trakk mange reisaværinger til gymsalen på Storslett skole. Foto: Torbjørn O. Karlsen