Torsdag kveld hadde Min Mote AS lansering av sin nye nettbutikk, Mote i Nord.

– Vi er fornøyde med åpninga! Vi fikk inn ordrer, og det artige var at de skal hentes i butikk. Det var også mange innom nettsiden vår. Tekniske problemer hadde vi heller ikke, sier leder for nettbutikken Karoline Olaussen (16).

– Skal gå bra

Daglig leder og eier av bedriften, Johanne Olaussen, har gitt lillesøsteren sjefsrollen for butikken. Selv er hun dratt på ferie til Spania denne uken.

– Det er litt skummelt. Samtidig viser det at hun stoler på at det skal gå bra – at vi klarer oss. Og det gjør vi nok, smiler 16-åringen.

Hun begynte å jobbe i søsterens butikk da hun var 13 år. Siden da har hun bare fått flere og flere oppgaver.

– Det er kjempespennende og få være en del av dette. Faktisk har jeg lyst til å bli advokat, men uansett vil dette bli en nyttig erfaring for meg. Jeg kommer nok til å lære masse, sier hun.

Vil ha ris og ros

Olaussen har trua på et marked for nettbutikken deres.

– Jeg tror mange i Nord-Troms synes dette er bra. Det er ikke alltid man har tid til å stikke innom butikken. På denne måten kan man handle lokalt samtidig som man sitter hjemme i sofaen.

Lagersjef Katrine Rasch (33), sier hun har sommerfugler i magen.

– Det er vanskelig å skulle forvente noe. Men jeg håper at flest mulig er innom og ser i løpet av helga. Vi håper også  at folk kommer med tilbakemeldinger. Vi er jo helt ferske, så hvis det er noe kundene synes vi satser for lite på, si ifra. Folk når oss på mail eller på Facebook, oppfordrer hun.

Best på levering

Ifølge Olaussen er Mote i Nord den eneste nettbutikken for barneklær og barneutstyr i Nord-Norge. Og noen mål har de allerede satt.

– Vi skal være kjapp på levering! Og på sikt ønsker vi å bli en skikkelig stor nettbutikk. Man skal ikke trenge å gå innom andre butikker for å få det man trenger, her skal man få alt til barnet.

Til nå har bedriften solgt mest barneklær, men barneutstyr – som for eksempel bilstoler vil bli satset mer på.

– Jeg tror vi har et godt varelager på nett allerede, smiler hun.

SJEF: Karoline Oluassen skal drifte nettbutikken Mote i Nord. Hun kjøper også aksjer i søsterens bedrift, Min Mote AS.