- Det har gått veldig bra, men akkurat nå er det mye folk på området. Nå er det egentlig bare for oss å passe på at alt går som det skal, sier Trollvik.

Satser kreativ ungdom

Riddu Riđđu arrangerte i fjord «Riddu Ressions», hvor de da hadde fokus på unge musikere. I år er det unge samiske kunstnere som står i fokus.

- Vi er jo så heldige å ha så mye kreativ ungdom, og i år har vi valgt å fokusere på unge kunstnerspirer. I år har de hatt fokus på visuell kunst. Det er viktig at vi tar vare på den kreative ungdommen vi har. I år har vi også fått besøk av Alaska Natives som er årets nord-folk. Også har vi en hyllest av Tråante, en felles feiring av 100-årsjubileet av samenes første landsmøte, som også har vært aktuelt i år.

Besøk av HM Dronningen

- I fjor hadde vi et ekstremt godt besøkstall, så vi kan nok ikke forvente så mye folk i år også. Det som er litt spesielt med årets Riddu Riđđu er at vi får besøk av Kongeskipet og Hennes Majestet Dronningen. Vi sendte invitasjon til henne i fjor, men da passet det dårlig. Heldigvis husket slottet på invitasjonen, så da tok de initiativet på grunnlag av denne, sier Trollvik, og understreker at hun håper årets festival blir både minnerik og fantastisk.