Kjørestevnet ble arrangert i Skellefteå helga 16.-17. juli.

– Jeg var spent på hvordan hesten ville reagere etter den lange kjøreturen, også håpet jeg at vi ikke skulle dumme oss fullstendig ut, flirer hun. – Men det gikk over all forventning! Han fungerte som hjemme og var blid og glad, sier Borch til Framtid i Nord.

LANG TUR: Borch forteller at det gikk fint å kjøre fra Nordreisa til Skellefteå. - Det er en kjøretur på 85 mil, men den gikk helt smertefritt, sier hun.

Borch er medlem i Nordreisaklubben Ryttersportsklubben NOR.

Vant dressurkjøringa

I maraton havnet ekvipasjen på 4. plass med 61 straffepoeng. Vinneren i klassen var Rebecca Krogh Strøm, som også er fra Norge. I presisjonskjøring fikk de 3. plass og 3 straffepoeng, og i dressurkjøringa vant de klassen sin overlegent. Der fikk ekvipasjen 100 poeng og 50 straffepoeng.

– Det var veldig gøy å komme hjem med jackpoten – det ble en stor bonus, sier hun.

MARATON: For første gang prøvde Borch seg på maratonkjøring med den fem år gamle dølahesten Lyngsknekten. I forkant har de trent mye kondis, da klassen hadde en løype på fire kilometer og flere utfordringer underveis, der det gjelder å være rask.

Borch har vært aktiv i hestesporten i mange år, og trener jevnlig kjøring med Lyngsknekten.

–Vi har ikke trent så mye på hinder i maraton, men vi har trent mye kondisjon for å holde ut. Vår klasse var fire kilometer lang og snitt-tempoet skulle være tolv kilometer, så da må hesten ha litt kondis for å klare det og komme seg gjennom hindrene i løypa. Det gjelder å være raskest mulig, sier hun.