Leder i scooterforeningen, Odd Petter Eide, forteller at samarbeidet de har med kirka skaper en spesiell atmosfære ute i naturen.

- Det er et fint innslag å ha med. Som vi bruker å si - man får litt åndelig føde før det trafikkale bakkeløpet starter, sier han.

Eide har vært leder i scooterforeningen de siste 7-8 årene, men gudstjenesten har vært fast innslag siden årtusenskiftet.

- Det har blitt en tradisjon og kirka stiller opp hvert år så fremt at været tillater det, sier han.

Masse folk

Og er det noe som kan sette en demper på arrangementet i år er det været.

- I fjor måtte vi avlyse på grunn av dårlig vær, og det ser ikke så lovende ut denne gangen, men vi får satse på at det blir bra, sier Eide.

Når arrangementet bades i påskesol, er det derimot godt oppmøte.

- Det trekker en 250-300 mennesker til arrangementet. Litt humoristisk har prosten sagt at de vel aldri har trukket så fulle hus på påskeaften sånn som her, humrer Eide.

Kan bli flyttet

Scooterarrangementet og gudstjenesten blir vanligvis gjennomført ved Eidstranda, men i år ser scooterforeningen for seg at det kanskje må flyttes om snøen står i fare for å tine bort.

- Vi må kanskje se om vi flytter det opp under Rundfjellet. Der er det en fin slette med snø i massevis, men det blir et lite stykke ekstra å kjøre opp, sier Eide.

Blir arrangementet flyttet, vil det bli tatt en avgjørelse kanskje allerede langfredag.

- Sånn som vi har det med presten, så ringer vi ham og gjør en avtale hvis det blir endringer i planen. Det går veldig greit, sier han.

Likevel håper Eide på at ting går som planlagt også denne gang.

- Vi er noen ildsjeler som klamrer oss fast år etter år og får det til. Det er et veldig flott arrangement, og bank i bordet, vi har ikke hatt en eneste skade enda, avslutter han.