Jens Petter Waade kom som førstemann på stedet etter at en personbil og en lastebil kolliderte på E8 ved Laksvatn søndag ettermiddag. En person omkom som følge av ulykken.

- Jeg mener denne ulykken kunne vært unngått dersom det hadde vært midtdeler på innfartsveien til Tromsø. Denne ulykken er et direkte resultat av den dårlige samferdselspolitikken som føres her i landet, sier Waade til Troms Folkeblad.

Waade er kommunestyremedlem for Frp i Bardu, og han hevder ulykken kunne vært unngått dersom man hadde brukt mer penger på vei fremfor å redusere samferdselsmidlene.

- Veinettet i Norge er dårligere enn Albania. Vi ligger på bunntoppen hva veistandard angår, sier Waade.

Preget

Han er fortsatt preget av synet som møtte ham søndag ettermiddag. Det første som møtte ham på den ekstremt glatte og sporete veien var bildeler, som lå strødd i veibanen.

- Jeg måtte kjøre sikk sakk i veien. Så holdt jeg nesten på å kollidere med bilen, som sto uten front inntil lastebilen, forteller Waade. Han fikk rygget tilbake og kontaktet umiddelbart 113. Mens han gikk mot skadestedet kom en bil til og holdt på kollidere i bilen til Waade.

- Mens jeg gikk mot skadestedet kjente jeg at det luktet bensin og meldte det over til 113. Da fikk vi beskjed om å trekke oss tilbake. Vi sto 40 meter unna da personbilen eksploderte. Like etter tok det fyr i lastebilen, forteller Waade.

Ekstremt glatt

Waade fikk sikret skadestedet sammen med andre. Han tror det gikk 40 minutter fra han ringte til ambulansen kom som første redningsmannskap til stedet.

- Jeg syns politiet brukte altfor lang tid før de kom. Det var en kvinnelig ambulansesjåfør som måtte dirigere trafikken, og det er vel politiet sin jobb, sier Waade. Han legger også til at det var ikke noe som minnet om et sandkorn på veien i tidsrommet da ulykken skjedde.

- Det var så glatt på veien at jeg hadde problemer med å holde meg på beina. Hele E6 mot Bardu var forøvrig veldig dårlig strødd, sier Waade, og avslutter nok en gang med at dette var en dødsulykke.