Agronomen fra Sappen i Nordreisa kommune ble valgt for to år, og som eneste nytt styremedlem.

- Jeg ble selvfølgelig veldig glad. Når man blir innstilt til styreplass er det alltid en sjanse for at man ikke blir valgt, og man sitter uten verv, sier Ragnhild Bergset Elvestad.

Hun mener det er et sterkt styre som den neste perioden skal fremme landbrukets interesser.

- Jeg er den eneste nye, men har vært første- og andre vara før det, så jeg kjenner styret veldig godt. Vi har jobbet veldig godt og er veldig godt i gang med å utvikle en ny politikk, sier hun.

Bergset Elvestad forteller at NBS har et prinsipprogram de forholder seg til, der verdiene og målet er det samme, men at de i prosjektet med å danne en ny politisk plattfrom, definerer målet, finner en løsning som de mener vil tjene målet og ser bort fra dagens løsninger.

- Det skal vi bli ferdig med fram til jordbruksforhandlingene i år. I tillegg er en av de store sakene løsdriftkravet som går ut på at alle melkefjøs med bås, må bygge om til løsdrift. Det rammer 70 prosent av alle melkebruk og har en stor økonomisk betydning, sier hun.

Flere saker

Et annet fokus, i følge Elvestad, er å prøve bremse stordriftsutviklingen.

- Men det er det som er målet vårt med den nye politikken - å finne en løsning som er tilpasset den norske bondegården, sier hun.

Norsk Bonde- og Småbrukarlag ser også på rovdyrsaken som en alltid aktuell post.

- Mitt ønske er å vrake rovdyrforliket, for å kunne starte med blanke ark - for en bedre rovdyrpolitikk, avslutter Ragnhild Bergset Elvestad.

Slik ser det nye styret ut:

  • Leder: Ann Merete Furuberg, Hedmark

  • Styremedlemmer: Oddvar Vigdenes (Nord-Trøndelag), Torbjørn Norland (Rogaland), Ragnhild Bergset Elvestad (Troms)

  • Øvrige Styremedlemmer: Arne Lofthus (Hordaland), Marielle Vink de Roos (Nordland), Berit Bergset (Oppland)

  • Politisk nestleder: Arne Lofthus (Hordaland)

  • Organisatorisk nestleder: Oddvar Vigdenes (Nord-Trøndelag)