Domfelte, som er i slutten av 20-årene, møtte i Nord-Troms tingrett og erkjente seg ikke skyldig. I sommer ble han stoppet av Utrykningspolitiet da han hadde en gjennomsnittsfart på 120,26 km/t i 80-sone i Skibotndalen.

Politiet på motorsykkel

En UP-betjent startet tidsmåleren på en sivil motorsykkel, da han oppdaget to biler som kjørte i høy hastighet. Deretter kjørte UP-betjenten etter bilene, og stoppet til slutt begge kjøretøyene. Målingen av gjennomsnittsfarta på den bakerste bilen, som domfelte kjørte, viste 120,26 km/t og ble foretatt over en strekning på 2730 meter.

Samme dag som hendelsen skjedde, var det foretatt tester av måleutstyret politiet brukte. Utstyret var i orden.

Domfelte forklarte at han ikke ville vedta forelegget, fordi han mente fartsmålingen var foretatt i 90-sonen. Etter vitneforklaring fra politiet valgte retten å ikke vektlegge domfeltes forklaring på dette punktet.

Retten fant det bevist utover enhver tvil at mannen hadde forholdt seg som beskrevet i forelegget.

13000 kr i bot

Mannen må betale saksomkostninger på kroner 3000, da retten mener han har påført staten unødige kostnader fordi han ikke vedtok forelegget fra politiet. Han er også dømt til tap av førerretten i fem måneder, og må betale en bot på 13.000 kroner, subsidiært fengsel i 26 dager dersom boten ikke betales.

LES OGSÅ: