Men flaskeposten som var forfattet av Lene og Beate fra Tromsø, ble kastet på sjøen som flaskepost fra hurtigruta Nordkapp en sommerdag i 1997. Flaskeposten har da seilet på havet i 19 år, før det til slutt endte opp inne i Kåfjord.

Til Framtid i Nord forteller Viljar at han såg ei flaske med en lapp inni, og visste ikke helt hva det kunne være. Men seksåringen er tydelig på at de var litt spent på hva som sto på brevet de hadde funnet i fjæra.

– De voksne i barnehagen fortalte at det var et brev som to jenter hadde sendt fra Hurtigruta for lenge siden, forklarer han.

Ønsker seg venner

Han vet ikke helt hvorfor de to jentene har sendt denne flaskeposten, men trur nok at de ønsket seg nye venner.

Men det som er sikkert, er at de to jentene nok kan vente seg et svar fra Viljar og de andre i Birtavarre barnehage.

De ansatte i barnehagen kan fortelle at de vil sende et brev til Lene og Beate fra Tromsø hvor de forteller litt om barnehagen og pynte med mange flotte tegninger.

– Men de vil nok bli sendt med posten, tilføyer de.

Utrolig artig

Framtid i Nord har fått tak i den ene av de to jentene som sendte brevet med flaskepost.

Lene Elvestad er nå snart 30 år, og husker godt flaskeposten som de da 11 år gamle venninnene sendte en sommerdag i 1997.

– Dette var utrolig artig å se det igjen, og det gir meg gode minner fra en fin tid, sier hun til avisa. Og at den dukket opp i en barnehage i Birtavarre nesten 20 år etter, synes hun er både artig og spennende.

Hun er selv blitt mor til en liten gutt, og skjønner godt hvor spennende det må ha vært for ungene å finne noe sånt i fjæra.

Elvestad forteller at hun på den tiden bodde på Skjervøy, og hun og venninnen Beate Berg nok reiste med Hurtigruten mellom Tromsø og Skjervøy.

– Vi reiste mye på besøk til hverandre, og fire timer på hurtigruten var lang tid, minnes hun. Det var lenge før Facebook, Snapchat og Instagram, og de drømte nok om å få seg nye brevvenner.

– Det var jo populært på den tiden, tilføyer hun.

Fikk svar

Elvestad kan fortelle at hun og venninnen sendte to flaskeposter den dagen i 1997, hvor de faktisk fikk svar fra Lyngen ikke mange ukene etter.

Nå håper hun at ungene i barnehagen sender henne et brev, og lover samtidig å svare på brevet fra ungene i barnehagen dersom det kommer.

Etter 19 år kan det nå se ut som at hun og bestevenninnen får de brevvennene som de ønsket seg en sommerdag ombord i hurtigruta mellom Skjervøy og Tromsø.

Her ser du brevet Lene og Beate sendte på sjøen sommeren 1997. Foto: Isabel Taknes
Lene Elvestad (29) fra Tromsø synes det var artig at flaskeposten hun og venninnen sendte fra hurtigruta er funnet etter nesten 20 år. Foto: Privat