Formannskapet i Skjervøy skal i sitt møte onsdag 21. februar ta stilling til hva som skal skje med båten "Viljen", som for tiden står på land hos Kystservice Skjervøy AS til en døgnpris på 800 kroner.

Båten har blitt en svært så vanskelig nøtt for kommunen, og nå foreslår Rådmannen å enten gi bort båten eller selge den til høystbydende - med frist til 26. mars klokken 12.

"Dersom ingen kjøper/vil ha båten innen mandag 26.03. klokken 12.00, saneres den", foreslår rådmannen i saksframlegget til formannskapet.

Det vil i så fall ikke bli en en billig løsning for å få en ende på saken. Kommunen har innhentet tilbud på sanering av båten, og det billigste er på 374.500 kroner. Det har man tenkt å bruke fondsmidler for havneforvaltning for å dekke inn i de kommunale budsjettene.

Samtidig foreslår administrasjonen at man setter i gang med innkreving av kostnader og utlegg - såkalt utleggsforretning - som kommunen har hatt i forbindelse med "Viljen.

"Utleggsforretning igangsettes ikke dersom det ikke er noe å hente i boet eller båt eid i dag"; skriver administrasjonen i saksframlegget.