Mens det i 2016 ble registrert 76 narkotikasaker, gikk tallet i 2017 ned til 36. Det opplyser politiet i Nord-Troms på sin årlige pressekonferanse, mandag.

– Vi må erkjenne at med omorganiseringen gikk mye ressurser til andre ting, og da ble det satt litt på vent, sier regionlensmann Øistein Nilsen. – Med lite ressurser har vi måttet prioritere vold, vold mot barn og seksualovergrep, og så ellers tatt det vi fikk tid til, legger han til.

Narkotikasaker er imidlertid ikke noe som fortsatt skal nedprioriteres, ifølge politiet.

– Nå har vi fullt trykk videre, forsikrer regionlensmannen.

God oversikt

Omorganiseringen har påvirket politiet på flere måter i året som har gått. Nilsen forteller at den usikkerheten den fører med seg gjør noe med de ansatte, til tross for at det ikke har vært de store endringene i Nord-Troms.

– Når man går og tenker på om man må flytte til et sted man kanskje ikke ønsker, eller begynne å jobbe med andre oppgaver, så gjør det noe med et menneske, men vi har prøvd å støtte dem i tilfeller der det trengs, sier han.

Politioverbetjent Joachim Bakke sier han er godt fornøyd med arbeidet de har gjort i 2017.

– Til tross for geografiske utfordringer, så klarer vi å ha god oversikt over kriminalitetsbildet i hele regionen. Vi vet hvor utfordringene ligger, men vi gjør mye godt politiarbeid, sier han.

Mer synlig

Regionlensmann Nilsen legger til at det går rimelig greit i Nord-Troms. Det har vært en nedgang på antall straffesaker på 11 prosent, og om man trekker ut trafikk er det snakk om 500 registrerte saker.

– Det er nokså lite for en region med 16.000 innbyggere, så det går rette veien, sier han.

Politiet tror nedgangen har flere årsaker, men at det i stor grad skyldes at de har blitt mer synlig.

– Vi har innført mer aktiv tjeneste og har flere patruljer ute, så folk ser nok at det er større sjanse for å treffe på oss – uansett tid på døgnet, sier Nilsen.