Natt til søndag brant et forretningsbygg ned til grunnen i Storslett sentrum. Bygget var overtent, og det var en stund fare for at brannen skulle spre seg til leilighetsbygget like ved. 31 personer måtte derfor evakuere.

Vekket naboene

Daniel Storli (25) lå og halvsov på sofaen i første etasje i nabobygget da han plutselig hørte et smell ved inngangsdøra til leiligheten.

– Jeg tenkte først at det bare var en full person. Men så fikk jeg beskjed at det brant i nabobygget, sier han.

– Da var det bare å komme seg ut. Men først gikk vi flere i lag og banket på dørene til de andre leilighetene. Jeg var litt nervøs for at vårt bygg også skulle ta fyr. Til lykke for oss snudde vinden, omtrent da vi kom ut, forteller han.

Da Storli kom ut fikk han også se omfanget av brannen. I følge han sto flammene ut av alle vinduer i andre etasje.

- Heldigvis gikk det bra

25-åringen bor med kjæresten Henriette Østerholm. Hun var på fest i Sørkjosen denne natta.

– Han ringte og fortalte hva som hadde skjedd og jeg fikk han hentet på Sonjatun. Det er ikke noe man tenker skal skje, men heldigvis gikk det bra med alle, sier hun.

Var du redd for Daniel?

– Ja, litt. Men han ringte meg med engang, så det gikk bra.

Alle de 31 evakuerte ble innlosjert på Sonjatun for noen timer. Storli forteller at de ble godt ivaretatt.

– Noen var lei seg, selvfølgelig. Men de tok oss i mot og vi fikk mat og kaffe. Det var bra.

Lukter i bygget

Når paret ankommer leiligheten søndag ettermiddag er det røyklukt i første etasje av bygget. Inngangsdøra står åpen for at det skal luftes ut.

– Det lukter litt, men det kunne vært verre. Vi får se hvordan det går, han vi leier av skal komme å se senere, sier Østerholm.

– Vi har kanskje en fordel i at bygget er såpass tett, sier Storli.

NERVØS: 25-åringen forteller at han først var litt nervøs for at brannen skulle spre seg. Han bor i leilighetsbygget like ved brannen natt til søndag. Foto: Isabell Haug