Prisen gikk i stedet til de to friluftsrådene Salten og Polarsirkelen som i fjor samarbeidet om aktiviteten "Full fræs", opplyser Nord-Troms Friluftsråd i et presseskriv.

Vinnerprosjektet er et nytt samarbeid mellom ungdomsskolene i Nordland. Kåringen skjedde på en større nasjonal konferanse om friluftsliv som har vært gjennomført i Stavanger denne uken.

Daglig leder i Nord-Troms Friluftsråd, Hugo Tingvoll, er verken overrasket eller skuffet over at prisen ikke havnet i Nord-Troms.

- Jeg synes det var hyggelig at vi var nominert. Noe mer enn det hadde jeg ikke forventet. Min favoritt var nettopp de to friluftsrådene som delte prisen og vant. Salten og Polarsirkelen har tatt initiativ til en spennende prosjekt der det gjennomføres en skolekamp i friluftsliv. Enkelt sagt er "Full fræs" friluftslivets svar på "Klassequizen" som mange har et forhold til. "Full fræs" er et så spennende tiltak at vi nå legger opp til at den aktiviteten også skal gjennomføres som et samarbeid mellom ungdomsskolene i Nord-Troms og Finnmark, sier Tingvoll.