Daglig leder, Steffen Dreyer, i Lyngen Frivilligsentral organiserer nyvinningen ”5 på Rando”.

Fem bedrifter står bak hver sin postkasse. Disse plasseres ved Nertinden, foten av Goalesvarre, Verdens Ende og Fastdalshytta i indre Lyngen samt Lassofjellet i Nord-Lenangen. Deltakerne registrerer seg ved å skrive navnet i boka.

Tre av postkassene er før helga satt ut, mens de to siste plasseres i neste uke.

- Vi ønsker å skape ekstra oppmerksomhet før Norgescupen i randone avvikles lørdag 8. april under Puls Lyngen, forteller Dreyer.

For folk flest

Steffen Dreyer understreker at ”5 på rando” er et tilbud myntet på folk flest.

- Vi holder på så lenge snøforholdene tillater det. Vi oppfordrer deltakerne til å publisere bilder på Instagram og Facebook, forteller Steffen Dreyer.

For Dreyer ble det ikke vanskelig å finne fem næringsaktører, som blir med på opplegget.

- Jeg ble spurt sv Steffen, og synes ideen er kjempegod. Positivt å få folk ut av sofaen og ut i terrenget, påpeker Viktor Olsen på Viro-Tre.

Roger Samuelsen på Elektro-Sport tente kjapt på forslaget.

- Et fantastisk lavterskeltilbud. Turgåerne kan bytte ut turski med randone eller truger, sier Samuelsen.

Mange turgåere

Heller ikke Reidun Nilsen i Lyngen Experience var tung å be.

- Som nyetablert firma ønsker vi å være med på det som skjer i bygda. Jeg har inntrykk av at det er mange turgåere i Lenangen-området, sier Nilsen.

Steffen Dreyer opplyser at Gavefondet til Sparebank 1 Nord-Norge har finansiert to randone-pakker, som Frivilligsentralen leier ut til lyngværinger under 18 år.

- Eierne av hver postkasse bestemmer hvordan premieringen blir. Jeg har forstått at det blir noen overraskelser, forteller Steffen Dreyer.

Cinderella og Magic Mountain Lodge har ansvaret for hver sin postkasse. Bedriftene var imidlertid ikke til stede da nyheten torsdag ble sluppet.