1. september tar han over jobben som daglig leder på Senter for nordlige folk i Manndalen. Han er spent, og gleder seg til å ta fatt på nye oppgaver og utfordringer.

– Ja, det er helt sikkert. Med overgang til ny jobb er det jo alltid knyttet en viss spenning til det, sier han.

Vil savne Nordtro

Samtidig tar han ikke lett på å forlate Nordtro - bedriften som har vært hans arbeidsplass de siste ni årene.

– Jeg går igjennom en liten sorgprosess for tiden, for man har jo følelser for en bedrift man har jobbet i så lenge.

Eriksen forteller at Nordtro er en samfunnsbedrift som jobber med et klart og tydelig formål. De skal få folk inn i, eller i det minste nærmere, arbeidslivet.

– Man jobber tett på folk, og er stadig i endringsprosesser sammen med folk. Det betyr at man legger både sjel og hjerte i det arbeidet, og resultatene vi oppnår med både NAV og deltakerne vi har, påvirker oss direkte. Man blir glad i folk, sier han.

Han påpeker at Nordtro lykkes godt i arbeidet de gjør og når gode resultater i form av at de formidler mange ut i arbeid.

– Dessuten er det en veldig spesiell bedrift å jobbe i, sier han, og trekker frem engasjerte medarbeidere med høy kompetanse.

– Det er en gruppe mennesker som leverer og som jobber overbevist og godt med oppdraget. Et team jeg kommer til å savne, konstaterer han.

Kompetansemiljø

At det blir en overgang å gå fra å lede Nordtro til å lede Senter for nordlige folk, er han ikke i tvil om.

– Senter for nordlige folk er blitt en instutisjon som når langt og bredt, sier han.

– Vi jobber med synliggjøring av sjøsamisk kultur, og har en målsetning om å være en plattform der nordlige urfolk skal få uttrykke seg og vise seg fram, sier han.

Eriksen trekker frem den sammensatte eierskapsstrukturen, som består av både Kåfjord kommune, Troms fylkeskommune, Sametinget, Riddu Riddu og lokale.

– Senteret i seg selv er en kraft som skal agere på vegne av mange, og har på mange måter et samfunnsoppdrag, i likhet med jobben jeg har nå. Men det er selvfølgelig mer relatert til kultur og urfolk. Det er et aktivt samisk kulturhus og urfolkssenter med nordområdene og Sápmi som arbeidsområde.

Han sier at også på senteret venter det en gjeng fagfolk med høy kompetanse.

– Det er jo et kompetansemiljø jeg skal til også, og jeg ser veldig fram til å jobbe med dem.

Skal pendle

Den nye daglige lederen synes også det er spennende at hans nye arbeidsplass er i hans fars bygd, Manndalen - til tross for at dette medfører betraktelig lengre reisevei.

Eriksen, som selv er fra Kåfjord, valgte nemlig for ni år siden å etablere seg i Nordreisa etter et lengre opphold i Kenya. Et valg både han, barna og hans kenyanske kone er veldig fornøyd med.

– Da vi flyttet til Norge siktet vi oss inn på regionen, og Nordreisa spesielt, fordi det var en kommune i vekst med mange muligheter.

I starten snakket ikke kona norsk, og de hadde et minimalt nettverk. Likevel har det gått over all forventning. Takket være gode integreringsprosesser har alle trivdes fra første stund.

Han trekker spesielt fram åpen barnehage som en viktig faktor.

– Det er et tilbud vi har satt umåtelig stor pris på, og det var det som la grunnlaget for at vi enda bor og har det godt her i Nordreisa. Det var der både kona og barna fikk norske venner, og mange av de vi traff der er fortsatt venner av oss i dag.

I dag deltar kona i arbeidslivet og studerer sykepleie, og fra høsten av går begge barna på Storslett skole.

– Barna har gode oppvekstvilkår i Nordreisa. Som far kan jeg ikke rokke ved dette, så det blir nok pendling på meg, sier han.

LEDER: Terje Eriksen blir daglig leder på Senter for nordlige folk. Foto: Jan R Olsen