Mange mennesker fant veien til Badderen og det tradisjonsrike Baddertreffet sist helg. Helga bød på bunadshow, glade mennesker, festligheter og fiskekonkurranse.

- Det er fint å være her og gøy å fiske. Hvis vi vinner er det ekstra gøy. Også bruker vi å få ansiktsmaling og kjøpe godteri, smiler Hedda Mathiassen (9) fra Burfjord.

Trofast venn

Hedda tok turen til Baddertreffet sammen med mamma, pappa og sine to brødre. I bånd hadde hun ansvar for blandingshunden Kaizer.

- Han synes kanskje det er litt kaldt. Også har han mest lyst til å springe rundt og snuse siden det er så mange folk her, ler hun.

Treffer kjentfolk

En annen som tok turen til treffet var Aslak A. Eira. Han bor i Kvænangen om sommeren og er stamgjest på Baddertreffet.

- Jeg synes det er artig å komme hit. Jeg går rundt for å se hva som selges, drikker kaffe og treffer kjentfolk, smiler han.

Med på fiskekonkurransen var Eira også. Men fiskelykken uteble.

- En gang fikk jeg premie for tredje største fisk.

- Men du har ikke gitt opp fiskingen etter det?

- Nei nei, ler han.

Vokser seg større

Leder for Baddertreffet, Mariann Larsen forteller at hun er veldig fornøyd med årets treff og glad for at så mange mennesker fant veien.

- Jeg tror folk synes det er koselig med en møteplass – det var jo sånn det startet. Treffet startet med båling i klubbefjæra og har bare vokst seg større og større for hvert år.

SE ALLE BILDENE: Traff igjen på treff

Larsen sier det i år har vært et godt oppmøte allerede fra torsdagens sangkafé. Nytt for året var to markedsdager, etter at det noen år har vært en pause med marked kun på lørdager.

Nye boder i år var blant annet Karls Fisk og Skalldyr og Karin Mikkelsen med sitt nystartede firma Hike.

Takker alle

Larsen ønsker å takke alle som stiller opp og gjør treffet uforglemmelig for både store og små.

- Tusen takk til alle som har sponset oss med premier, alle som har handlet hos oss og alle som stiller opp som frivillige. Alt har gått på skinner. Kanskje er det fordi jeg jobber med så løsningsorienterte folk, ler hun.

Leder for Baddertreffet, Mariann Larsen. Foto: Isabell Haug