Oppdatert søndag klokken 13.10.

Været viser seg fra en litt bedre side i Nord-Troms både lørdag og søndag, men det er fortsatt stengte veier i regionen.

Varsom.no setter faregrad tre for Nord-Troms og Lyngen når det gjelder skredfare og både fylkesvei 347 mellom Arnøyhamn og Lauksletta, og fylkesvei 348 mellom Langfjordbotn og Akkarvik er begge stengt på grunn av rasfare. Her gjorde Statens vegvesen en vurdering i 11.00-tiden lørdag og slo fast at begge veiene skal holdes stengt til søndag.

Da skal man imidlertid forsøke seg med helikopter og daisybell-teknologi for å forsøke og løse ut skred både ved Singla på fylkesvei 347 og Kjelvågen på fylkesvei 348.

"Forventes åpnet søndag formiddag etter at de har utført kontrollert nedsprengning med helikopter", melder Statens vegvesen.

Søndag opplyser Vegtrafikksentralen Nord at det vil bli utført kontrollert nedsprengning med helikopter søndag ettermiddag.

Fylkesveiene på Arnøy har vært stengt siden søndag 25. mars grunnet snøras.

Flere veier åpnet

I Lyngen ble Pollfjelltunnelen åpnet for trafikk klokken 09.00 lørdag morgen etter å ha vært stengt på grunn av rasfare ved den sørlige tunnelåpningen. Statens vegvesen understreker at tunnelen kan bli stengt på kort varsel ettersom skredfaren er til stede fortsatt.

Kvænangsfjellet er åpent lørdag morgen. Søndag melder Statens vegvesen på vegvesen.no snø- og isdekke, sør-austlig svak vind og oppholdsvær over fjellovergangen.

Åpen igjen: Pollfjelltunnelen på fylkesvei 868 mellom Lyngseidet og Oteren. Foto: Arne Teigen