Fredag kveld arrangerte Husflidslaget en moteoppvisning i Sørkjosen. De viste fram over 60 år med strikkemote, både tradisjonelle og moderne mønster.

- Vi hadde over 60 plagg med ulike mønstre fra hele Norge. Både kjoler skjørt, gensere og kofter ble vist. Alt fra Fana-kofta til Setesdalsgenseren og noen mer kreative design fra 80-tallet, forteller Karin Spirdal i Husflidslaget.

De ønsket å vise fram hvordan ulike strikkeplagg og mønstre har utviklet seg gjennomtidene. Det viser seg at mange kvinner henter inspirasjon fra eldre tradisjonsrike mønstre, når de skal strikke nye plagg.

Reisagenseren

Margit Hansen Krone var til stede og snakket om hvordan Reisagenseren ble til. Hun bidro til å utvikle det spesielle mønstret og til å sette produsjonen av genseren i gang. Nå oppfordrer hun nye krefter til å ta opp produksjonen.

Reisagenseren er håndstrikket og mønstret skal gjenspeile den spektakulære naturen i Nordreisa. Det røde mønstret heter "Bål" og er inspirert av ildstedet ved Mollisfossen, det turkise "Bre" av Imofossen og det mørkeblå "Blåne" er av fjellene.

Unge modeller

Med seg på laget hadde de fått den ny-oppstarta "På taket kafe", som serverte tapas til de over 40 som gjestet moteoppvisningen. Som modeller hadde de fått ungdom og barn.

- De unge modellene var så flinke! Det så ut til at både store og små synes det var morsomt å vise fram plaggene. Vi ønsker jo også å få vervet noen yngre medlemmer, sier Spirdal.

Spirdal forteller videre at arrangementet i helgen har gitt Husflidslaget lysten til å kunne holde flere slike kvelder for å vise fram den rike håndverkstradisjonen i Nordreisa, samtidig som de vil samarbeide med andre aktører.

foto
Her vises noen kreative design fra 90-tallet.