Lørdag formiddag var flere frivillige samlet i alpinbakken på Lyngseidet for å gjennomføre en god gammeldags form for dugnad.

- Disse flotte damene har funnet ut at ski-stua her trenger en oppgradering. Veggene skal males og det skal ordnes med nytt kjøkken. Planen er også å legge inn vann og kloakk, men på grunn av kostnadene må vi nok vente litt med det, sier Haldor-Inge Samuelsen, driftsleder for skitrekket.

I tillegg til oppgradering av ski-stua, ble også t-krokene smurt og traseen ryddet.

Gjør det for barn og unge

Hvert år arrangerer foreldre sammen med Lyngen alpinklubb dugnad med vasking og andre småting. Haldor-Inge har arbeidet som driftsleder i 14 år og denne vinteren blir hans siste. Han håper noen andre viser interesse og ønsker å ta over jobben.

- Det er strenge regler rundt skitrekket og det må være en driftsleder til stede. Det hadde vært veldig fint om noen hev seg rundt og tok over jobben. Det er utrolig sosialt å jobbe her og vi ønsker at flere trår til, sier Samuelsen.

- Hvis flere hjelper til så slipper det å være de samme som står hver gang. Vi gjør jo dette for at ungene skal ha et tilbud og vi er utrolig heldige som faktisk har vår egen alpinbakke, sier nestleder Camilla Berglund.

Ikke en selvfølge å ha alpinbakke

Alpinbakken i Lyngen er svært populær på vinterstid. Folk fra hele regionen tar turen hit for å stå på ski.

- Vi er en ordentlig flott gjeng, og desto flere vi er jo bedre. Uten dugnadsarbeid så stopperdet opp. Hvis noen flere ønsker å ta i ett tak så kan de ta kontakt med meg, sier vaktansvarlig Monica Hansen.