Nå saksøker han ifølge TV2 produsenten bak denne hjertestarteren. Tromsømannen Bjørn Eirik Johnsen sier til TV2 at han har fått dårligere livskvalitet etter skrekkopplevelsen.

– Jeg var sikker på at hver gang det slo inn så skulle jeg dø. Det er akkurat som om noen sparker deg hardt, som en hest sparker deg i brystet, sier Johnsen til TV2.

2.000 volt i hjertet

Det var i januarmorgen i fjor på hytta i Balsfjord at hjertestarteren gikk bananas. Denne fikk han innoperert etter en hjertestans i 2005.

– Da jeg kledde på meg fikk jeg fem til seks støt. Da jeg snakket med alarmsentralen fikk jeg en nytt støt, da for telefonen i veggen. Jeg fikk lysglimt for øynene, sier Bjørn Erik Johnsen til TV2.

Det ble i ettertid konstatert at hjertestarteren på to timer hadde sendt 67 støt på 2.000 volt rett i hjertet hans.

Saksøker produsenten

Medtronic har produsert den delen av hjertestarteren som det skal være konstatert sto bak feilstøtene. Det skal være en ledning mellom batteriet og selve starteren.

Ifølge TV2 har 450 nordmenn fortsatt denne ledningen i kroppen sin, 30 har fått byttet ledning og resten har fått den omprogrammert. På grunn av feilrisiko trakk Medtronic denne ledningen fra markedet 15. oktober 2007. Det var 15 måneder før Johnsen fikk sine 67 feilstøt.

– Jeg har fått en mye dårligere livskvalitet, sier Bjørn Erik Johnsen, og saksøker produsenten for dette.

I USA venter 2.000 søksmål mot samme produsent, for samme feil.