Fylkesmannen i Troms, Bård Magne Pedersen, sin innstilling går blant annet ut på å flytte fylkesgrensa til Kvænangsfjellet. Å slå Kvænangen sammen med Alta er et forslag ordfører i Kvænangen, Eirik Losnegaard Mevik, ikke har sansen for.

Les saken: Fylkesmannens nye Troms

- Det tenker jeg er et dårlig forslag. Jeg har ingen tro på at en kommunesammenslåing eller flytting av fylkesgrensa vil være til nytte for befolkningen i Kvænangen, sier Losnegaard Mevik.

To onder

Dersom det skulle komme til det skrittet at kommunesammenslåing blir gjennomført med tvang er dette i tråd med hva innbyggerne i Kvænangen stemte for. Ni av ti stemte mot kommunesammenslåing i Kvænangen under folkeavstemningen i vår. Et av spørsmålene var "Dersom vi må slå oss sammen med noen, foretrekker du Nord-Troms eller Alta?". Her stemte 61,4 prosent at de ønsket å gå mot Finnmark.

- Dersom vi må velge mellom to onder er det mot Alta vi vil gå. Hvis vi først må bli en del av en større kommune mener vi at det er mest fruktbart å bli en del av en enda større kommune, men det er ikke det vi ønsker, understreker ordføreren.

Ordføreren har ingen intensjoner om å gjenoppta noen sammenslåingssamtaler.

- Det er ikke aktuelt å samtale med hverken Nordreisa, Skjervøy, Kåfjord eller Alta. Vi kommer til å jobbe knallhardt mot dette.

- Synd vi må bruke energi på dette

- Vi ønsker ikke å bruke tid på dette tullet. Det er synd vi må bruke energi på dette. Vi vil bruke tid på de utfordringene vi er enige med Fylkesmannen at vi har.

Utfordringer kommunen ønsker å bruke tida på er blant annet økonomistyring, planfaget og hvordan omstille seg i møte med framtida.

- Vi ser problemstillingene og det er det vi vil bruke tid på.

Losnegaard Mevik sier de kommer til å jobbe hardt mot Stortinget i forbindelse med ny kommunestruktur.

- Det er de som bestemmer. Vi kommer til å jobbe med argumentet at det er riktig at Kvænangen består som egen kommune.