En mann i starten av 20-årene er i Nord-Troms Tingrett dømt for tre brudd på vegtrafikkloven etter å ha kjørt bil til tross for at han var påvirket av alkohol.

Kjøreturen, som fant sted i Skibotn i februar i år, endte i grøfta og førte til materielle skader både på bilen og på et gjerde.

Uforbeholden tilståelse

I tillegg til at mannen er dømt for å ha kjørt under påvirkelse av alkohol, er han dømt for uaktsom kjøring og for å ha drukket alkohol etter å ha forårsaket trafikkulykken, til tross for at han forstod kjøringen kunne medføre politietterforskning.

Siktede ga en uforbeholden tilståelse da saken var oppe i retten, og det ble lagt vekt i skjerpende retning på at kjøringen førte til et trafikkuhell med materielle skader.

Det er ikke mistanke om at farten har vært høy eller at det har skjedd over en lengre distanse. Det er også lagt til grunn at det var lite trafikk på stedet da det skjedde en helgenatt.

I formildende retning ble det lagt vekt på siktedes tilståelse, og at han erkjente alt fra første samtale med politi. Mannens unge alder og at han er tidligere ustraffet ble også tatt med i betraktningen.

Bot på 24.000

Mannen ble etter en samlet vurdering dømt til en bot på 24.000 kroner, subsidiært 15 dager i fengsel.

Vedkommende er også fratatt førerretten i 20 måneder, og må etter det avlegge full ny førerprøve.