Leder Frode Hansen fikk mandag muntlig bekreftet at Troms Fylkeskommune går inn med en million kroner, fordelt på 2016, 2017 og 2018.

– Støtten er helt avgjørende for å få finansieringen på plass. Fylkeskommunen har vært veldig konstruktiv i arbeidet med søknadene. De mener PULS-konseptet er et av de bedre prosjektene de har behandlet, forteller Hansen.

PULS Lyngen vil innen kort tid engasjere en prosjektleder i delstilling. Den fremste kandidaten ble intervjuet allerede før tilsagnet fra fylkeskommunen ble gitt.

Samarbeider

– Vi har ambisjoner om etter hvert å kunne tilby PULS-aktiviteter gjennom hele året og i samarbeid med de forskjellige bygdene i Lyngen, forteller Frode Hansen.

Lyngen Rando i 2014 dannet opptakten til det som i fjor vokste til Puls Lyngen med flere aktiviteter fordelt fra fredag kveld til søndag i palmehelga.

– Idrett, markedet, minikonsert og til dels konserten i Lyngenhallen ble stor suksess. Underskuddet ble på 65.000 kroner, noe vi er rimelig fornøyd med når vi ikke hadde noen form for offentlig tilskudd, sier Hansen.

Flyttet markedet

Den endelige programmet for PULS Lyngen har stått litt i bero i påvente av utfallet av søknaden til Troms fylkeskommune. Med et positivt svar, kan brikkene falle på plass.

– Hovedmålet er å skape aktiviteter i påska ved bruk av naturen. Lokalt næringsliv får nye utfordringer. Lag og foreninger er aktive medspillere. I sum betyr dette at folk har felles oppfatning av at påska skal tilbringes Lyngen, forteller PULS-sjefen.

Markedet blir flyttet til Parkveien og Prestelvparken. Frode Hansen oppfordrer større del av lokalt næringsliv til å benytte anledningen til å markedsføre seg for potensielle kunder.