Gjert Rognli fra Manndalen jobber som multimedia kunstner, og har de siste årene produsert egne kortfilmer, fotografi og bøker. Han anses i dag som en sentral kunstner fra den Nord-norske regionen.- I dag kom det en hyggelig melding fra USA, at jeg har vunnet fotoprisen "Hederlig Omtale" av fotokonkurransen "IPA, International Photography Awards". Jeg vant prisen i kategorien Nudes med serien "Somnolence", sier Gjert Rognli.

I sine kunstprosjekter behandler han ofte spørsmål knyttet til identitet, religiøse røtter, seksualitet, stillhet og tid.

En fin avslutning på året

Dette er Rognlis tiende internasjonale fotopris.- Det var utrolig hyggelig og få denne fotoprisen på slutten av 2017. Det gir meg ny energi og giv til å jobbe videre med nye prosjekter. Prisen er også en positiv avslutning av utstillingsåret mitt, med utstillingen "Somnolence" som den siste av 10 utstillinger.

Har mottatt flere priser

Rognli har mottatt en rekke stipendier og internasjonale priser for sitt arbeid, og har hatt mange separat- og kollektive utstillinger i inn- og utland, bl.a. i Louvre Museum i Paris.

Han har jobbet ved mange av Norges viktigste kulturinstitusjoner som NRK og Nasjonalteatret.

Under OL i 1994 arbeidet han som scenografi assistent og vant Gullruten som medvirkende i redaksjon for barne- og ungdomsprogrammet Go`elg i NRK.

SUKSESS: Gjert Rognli har gjort det stort i utlandet. Foto: Privat