Bussen går rundt til skoler og barnehager i de seks kommunene i Nord-Troms. Prosjektet er et samarbeid mellom bibliotekene i regionen, Bibliotek- og kulturbussen, Halti kvenkultursenter og Samisk språksenter i Kåfjord. Dette er sjette året på rad den trespråklige eventyrsturnéen arrangeres.

– Tilbudet går til alle skoler og barnehager. Språksentrene sine formidlere leser og forteller eventyr og sagn til barna, og lærer dem enkle ord og utrykk på samisk og kvensk, skriver Arne Steinnes, biblioteksjef i Kåfjord, i en e-post til FiN.

På bokbussen kan barna lære seg å hilse, presentere seg og si adjø på samisk og kvensk. De voksne som er med fra Kvenkultursenteret og Giellasiida, vil snakke med barna om samisk og kvensk og spørre hva de kan om disse språkene.

Kvenkultursenteret forteller eventyret Kolme karhuu ja Kultahyksi/Gullhår og de tre bjørnene, oversatt til kvensk av Anna-Kaisa Räisänen. Giellasiida skal lese fra boka Gii lea váldán guovssahasa/Jakten på Nordlyset som er skrevet av Cecilie Lanes.