Det er under tre uker til sykkeleventyret Arctic Race kommer til Lyngen, og bedriftsrådgiver i Sparebank 1 Nord-Troms, Kjetil Hallen, skryter av kommunens engasjement.

- Det er veldig bra at Arctic Race of Norway kommer til Nord-Troms. Det var åpenbart flere kommuner som ønsket seg etappen, så det at Lyngen klarte å få det til er imponerende. Engasjementet har også vært fantastisk, og ordføreren sendte tidligere ut en fin oppfordring til befolkningen om å rydde og pynte bygda. Et arrangement som dette vil ha en enorm markedsverdi, og forhåpentligvis vil det føre til at flere kunne tenke seg å bosette seg i Lyngen, sier Hallen.

Unik stemning i Nord-Norge

- Det er viktig å støtte denne type arrangement. Vi i SNN har vært samarbeidspartnere med ARoN helt siden det startet opp. Det er fantastisk med lokal aktivitet, og vi gleder oss til å se hva befolkningen i Lyngen finner på. Tor Hushovd har tidligere sakt at det er en helt unik stemning i Nord-Norge, og det er nok flere voksne ryttere som vil legge merke til det, sier Hallen.

Påmeldingen er åpen

SNN er en av de viktigste samarbeidspartnerne til ARoN. De ønsker å skape folkefest også for de aller minste, og oppfordrer foreldre til å melde på barna i forkant av løpet.

- Dette er et fantastisk arrangement som stimulerer barn og unge. Påmeldingen er åpen på snn.no/sykkel, og vi anbefaler å klikke seg inn i forkant av selve dagen. Da slipper vi lange køer i sekretariatet, og barna slipper å vente. Arrangementet er gratis, og alle vil få utdelt egen t-skjorte og premie. Kanskje får de en liten overraskelse også, sier rådgiver for SNN, Eva Mari Hansen.

Samme start som verdenseliten

Mini Arctic Race starter tretti minutter etter verdens beste syklister. Dette gjør at barna også får sett starten på hovedløpet.

- Barna starter fra samme sted som verdens beste syklister starter. Løypekartet finnes på nettsiden vår, og den går fra bensinstasjonen Best og rundt kirkeparken. En trafikksikker og enkel løype i idylliske omgivelser. Barn 3-5 år sykler en runde, 5-7 år sykler to, 8-10 år sykler tre og 11-12 år sykler fire runder rundt løypa. Vi håper at så mange som mulig møter opp, det vil bety mye for barna med et engasjert publikum. Vi inviterer også folk fra andre kommuner til å ta med seg syklene og komme til Lyngseidet.

Sparebank 1 Nord-Norge vil minne om at det er påbudt med hjelp under arrangementet.