Oppvokst i Kåfjorddalen, vente hun i sommer tilbake til hjemkommunen som ferdig utdannet tannlege fra Universitetet i Tromsø.

- Det er kanskje verdens største klisje - det med å bo hjemme, men har liksom vært drømmen. Jeg var 15 år da jeg skjønte at jeg ville bli tannlege og nå er jeg 26. Det har tatt 11 år, men det er noe jeg alltid har hatt lyst til - det å komme tilbake til plassen man er født og oppvokst. Jeg elsker Kåfjord og livet her på bygda. Kåfjord har gitt meg mye og nå har jeg lyst å gi noe tilbake. Som helsepersonell, føler jeg at jeg kan hjelpe folk her, sier Jørgensen.

Samtidig uttrykker hun at hun er litt ydmyk.

- Og jobbe med folk er noe av det viktigste man kan jobbe med. Ønsket om å hjelpe folk er der, men samtidig er jeg ikke helt utlært enda, smiler hun.

- Veldig ferskt

Hun forteller at hun lenge har visst at hun skulle få muligheten til å jobbe i Kåfjord.

- Fylkeskommunen tok tidlig kontakt med meg i løpet av studiet og lurte på om jeg hadde lyst å binde meg til denne klinikken. Noe av grunnen er at de mener lokal tilhørighet fører til at man kanskje blir på stedet, sier hun. Jobben startet hun i for knappe to uker siden.

- Så det er veldig ferskt, smiler hun. Jørgensen føler likevel at hun begynner å komme inn i ting.

- Det har vært mye opplæring, når det kommer til ting som administrativt arbeid. Men også det å lære seg det å kunne drifte på egenhånd, sier hun.

Jørgensen løfter fram Sonjatun og de ansatte der, som god å ha i ryggen gjennom studietiden.

- De har egentlig visst at jeg har hatt et ønske om å komme tilbake til område, så jeg har hatt sommerjobb der i tre år og praksis. De har vært en veldig god støtte, sier hun.

God dekning

Jørgensen hører også til sjeldenhetene. Ytterst få tannleger fra Kåfjord har vært ansatt i 100 prosent stilling i kommunen de siste 15-20 årene.

- Jeg tror dagens klinikk åpnet her i 1991, og etter det har det vært veldig få som har vært fast ansatte her. De har hatt ambulerende tannlege fra Sonjatun her i årevis, 3-4 dager i uka - så det er ikke lite, men med det at man nå har en fast stilling her nå - ønsker jeg at folk skal vite at de kan regne med meg og at jeg er her, sier hun.

- Behovet for 100 prosent dekning er der, så vi har et etterslep. Det har vært vanskelig for folk å få time, men vi har allerede begynt å ta venteliste så vi håper på å komme oss ajour etterhvert, fortsetter hun.

Klinikken har i dag tre ansatte og én av de er faktisk Jørgensens søster, ansatt som tannpleier.