Fredag kveld sender Framtid i Nord den første av årets valgdebatter. Det skjer på Skjervøy, der ordførerkandidatene til Høyre, Arbeiderpartiet, Senterpartiet, Kristelig Folkeparti, Sosialistisk Venstreparti, Fremskrittspartiet og Venstre kommer for å debattere.

– Det er jo spennende å komme i gang med debattene, sier ansvarlig redaktør i Framtid i Nord, Kjetil M. Skog, som har kjøreplanen for seansen på plass:

– Tema blir rekruttering, og med det bosetting og hva som skal til for å få opp folketall og bosetting i kommunen.

På høy tid

Selv om det ennå er tre måneder til valget, mener Skog det er på høy tid å komme ordentlig i gang.

– Man kan jo trygt si at partiene jo er i gang. Det merker man jo på hvordan sentrale politikere for partiene er ute og profilerer sine verdier. Så vet man samtidig at det kan være nokså store skiller mellom hva et moderparti mener og hva lokallag faktisk gjør og tenker. Det er slike ting lokale debatter kan vise fram.

DEBATTLEDER: Ansvarlig redaktør i Framtid i Nord, Kjetil M. Skog.

Debatten foregår på et av Skjervøys utesteder, Møteplassen. Derfra vil også Framtid i Nord sende direkte fra 19.30 og en god time utover fredagen.

– Vi gjør dette i samarbeid med Varehuset Skjervøy, som jo arrangerer Skjervøydagan i helga. Håpet er jo at det også kommer en del folk og hører på, slik at det blir litt stemning i lokalet.

Flere debatter

Dette er den første, men langt fra den siste debatten lokalavisa skal sende.

– Vi har allerede planlagt debatten i Nordreisa. Den sendes direkte 22. august. Så skal vi spikre de andre kommunene de neste ukene, og målet er en kandidatdebatt i hver av våre seks kommuner.

Til debatten på Skjervøy har så langt følgende partier og kandidater meldt at de stiller:

  • Mona Jørgensen - Venstre

  • Vidar Langeland - Frp

  • Silje Westjord - Ap

  • Caroline Reiersen - Høyre

  • Ørjan Albrigtsen - KrF

  • Kurt Michalsen - Sp

  • Rita Mathiesen - SV