«Viljen» har blitt en hodepine for Skjervøy kommune. Den kom til kai i Skjervøy sommeren 2015 og etter hvert måtte kommunen ta ansvar for båten – som representerte en miljøfare i havna på Skjervøy.

Nå ligger den på land ved NOFI og prosjektleder Einar Lauritzen i Skjervøy kommune jobber med å få båten hogget opp.

Frist 9. oktober

– Vi venter på å få pris inn for å hogge den opp ja. Det er jo en miljøsak og da er vi nødt til å gjøre det ordentlig for å bli kvitt den, sier Lauritzen.

Han har satt frist til 9. oktober for å få inn tilbud på opphogging.

– Så er det med forbehold at vi får finansiering for å hogge den opp, sier Lauritzen.

Olje og skrot

Fiskebåten er på 50 fot og består av tre og aluminium. Det er også tekniske installasjoner om bord i tillegg til at man ikke vet hva som er av olje og diesel i båten.

– Vi var nødt å få den på land for å få kontroll. Det er dieseltanker om bord, motorolje, hydraulikkolje og mye søppel og skrot som skal sorteres, sier Lauritzen.

Skånsomt

Hvor dyr hele aksjonen blir til slutt vil ikke Einar Lauritzen spekulere i.

– Men kommunen har havnet uforskyldt i dette og har tatt ansvar for at det ikke skal gå galt. Skjervøy er en fiskerihavn og man vil selvsagt unngå dieselutslipp i havna. Så da må dette gjøres på en skånsom og skikkelig måte, sier Lauritzen.

Skjervøy kommune har tidligere overfor Framtid i Nord antydet at prislappen på båtprosjektet kan komme på 100.000 kroner.